TURGUTLU’NUN TEK KADIN MUHTARI

Manisa’nın Turgutlu İlçesi 7 Eylül Mahallesi Muhtarı Deniz Bezen, 2 dönemdir Turgutlu’da ki tek kadın muhtar olmaya devam ediyor.

TURGUTLU’NUN TEK KADIN MUHTARI

Manisa’nın Turgutlu İlçesi 7 Eylül Mahallesi Muhtarı Deniz Bezen, 2 dönemdir Turgutlu’da ki tek kadın muhtar olmaya devam ediyor.

TURGUTLU’NUN TEK KADIN MUHTARI
Editor: Turgutlu Manşet
30 Kasım 2023 - 14:16

Manisa’nın Turgutlu İlçesi 7 Eylül Mahallesi Muhtarı Deniz Bezen, 2 dönemdir Turgutlu’da ki tek kadın muhtar olmaya devam ediyor.
Turgutlu 7 Eylül Mahallesi Muhtarı Deniz Bezen, 2 dönemdir yürüttüğü muhtarlık görevini gelecek yılki seçimlerde muhtarlığa yeniden aday olup, kazandığı deneyimi sonraki yıllara hizmet yaparak taşımak istediğini sözlerine ekledi.
2014 yılında henüz 25 yaşındayken 7 Eylül Mahallesi Muhtarı olarak seçilen Muhtar Deniz Bezen, Türkiye Cumhuriyeti’nin en genç muhtarı oldu. 2014 Yerel Seçimlerinden beri muhtarlık görevini başarıyla sürdüren Bezen, mahalleli tarafından çok seviliyor.
2014 Yerel Seçimleri öncesi, mahalleliden kendisine gelen destek ve teşvik doğrultusunda, çalıştığı kurumdan ayrılıp muhtar olmak için aday olup seçildiğini söylüyor.
Bezen;“2014’te seçildiğim zaman mahalle de bu görevi yapamayacağımı söyleyenlerde vardı tabi, zamanla kendimi kabul ettirip, çalıştıkça destekler arttı tabii. Bu görevimden önce de konuşan, etrafına ilgili biriyim. İnsanlarla iç içe olduğum için muhtarlık bana normal geldi" dedi.
Bezen;“Şuan Turgutlu’da tek kadın muhtar ben varım ama ben bu sayının artmasını istiyorum. Toplumda baskın olan erkek ideolojisini kırmak istiyoruz, erkek yöneten olur algısından kurtulmak istiyoruz. Bence bu görevi her kadın başarıyla yapabilir. Çünkü kadın evde eşini, ailesini yönetiyor burada sadece sayı biraz artıyor. Kadın en temelden yönetmeyi biliyor.  dedi.
Mahalleli ile arasında her zaman sevgi, saygı, hoşgörü olduğunu belirten Bezen;”Mahalleli ile her zaman çok sıcak bi bağımız var hepimiz burada aile gibiyiz, maddi manevi destek isteyenler, iş arayanlar, derdi sıkıntısı olanlar çekinmeden benim yanıma geliyor. Bende devletle, millet arasında köprü olup elimden ne geliyorsa yapmak için hemen harekete geçiyorum. Durum böyle olunca da bende onları bırakmak istemiyorum, önümüzde ki yıl olacak seçimlerde de yine beni destekliyorlar, arkandayız, muhtarımız yine sensin diyorlar.”dedi.
KADIN MUHTARLAR FARK YARATIYOR
Turgutlu’nun Tek Kadın Muhtarı Bezen;”Kadın muhtarlar aracılığı ile kadınların ve kız çocuklarının sorunları daha görünür oluyor, bu sorunlara yönelik somut çözüm önerileri üretiliyor. Mahallede veya köyde ikamet eden kadınlar kendilerini kadın muhtarlara daha yakın hissediyor ve sorunlarını daha rahat aktarıyor. Mahalleli ile aramdaki samimiyetten dolayı bana hem erkekler hemde kadınlar rahtça gelip derdini anlatabiliyor”dedi.
6 Şubat 2023 tarihinde Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilde büyük yıkıma sebebiyet veren depremden sonra yardım çalışmaları için Turgutlu’da bağış ve yardım kampanyası başlatan Bezen o günleri böyle anlattı.”Depremi, duyduğumuz andan itibaren derin bir hüzün hakim oldu. Ama bir şeyler yapmamız gerektiğinin de farkındaydık. Hemen devletimizle beraber bir yardım, bağış kampanyası başlattık. Bağış kampanyamızı olabildiğince geniş kitlelere yayabilmek için sosyal medya, gazete , dergi gibi mecralardan duyurduk. Çok kısa sürede, insanlarımızın yardımı ile bir tır dolusu yardım malzemesi topladık. Tırcı bir abimizin de desteğiyle, yardım malzemelerini Adıyaman’a kadar gidip bizzat teslim ettik.”dedi.
7 Eylül Mahallesi sakinlerinden desteklerini beklediğini belirten Deniz Bezen, teşekkür edip, saygılarını sundu.
 

  • Haber: Burak Pehlivan