Turgutlu Kent Konseyi Yeni Yönetimini Belirledi

Turgutlu Kent Konseyi, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirildi.

Turgutlu Kent Konseyi Yeni Yönetimini Belirledi

Turgutlu Kent Konseyi, Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısını gerçekleştirildi.

Turgutlu Kent Konseyi Yeni Yönetimini Belirledi
Editor: Turgutlu Manşet
25 Haziran 2024 - 16:23

Eski Belediye Binasında Salı günü saat 14:00’da gerçekleştirilen toplantıda Turgutlu Kent Konseyi Divan Kurulu Başkanı, Yeni dönem başkanı ve yürütme kurulu üyeleri belirlendi.

Turgutlu’da kent kimliğini, vizyonunu genişletmek ve daha birçok alanda yapılan çalışmaların hız kazanmasını sağlamak amacıyla uzun yıllardır faaliyetlerini sürdüren Turgutlu Kent Konseyi Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 25 Haziran Salı günü saat 14:00’de Eski Belediye Binasında yapıldı.


Saygı Duruşu’nda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın bir konuşma gerçekleştirdi.
Başkan Akın: “ Yerel Demokrasinin en önemli yapı taşlarından biri Kent Konseyleridir. Kent Konseyi; halkın yönetime katılmasını, halkın kentine sahip çıkmasını, kent kimliğini ve vizyonunu geliştirmesini, vatandaşların kentle ilgili görüş ve düşüncelerini özgürce ifade edebilmesini sağlayan katılımcı ve demokratik oluşumdur. Kent konseyinin ana görevi de ortak aklı yakalamaktır. Uzun yıllardır faaliyet gösteren Kent Konseyimiz; kentimizde ortak aklın oluşumuna ve işbirliklerine hizmet eden, kent demokrasisine ciddi katlıklar sunan bir kuruluş olarak çalışmış, bundan sonra da çalışmaya devam edecektir. Kurulduğu günden bugüne kadar hizmet etmiş tüm kent konseyi başkan ve yürütme kurullarına, çalışma gruplarına şükranlarımı sunuyor; seçilecek arkadaşlarıma yeni dönemde başarılar diliyorum.” dedi.


Programda konuşan Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, kent konseylerinin, bulundukları kentlerde kamuoyu oluşturmada ve halkın sorunlarının çözümünde önemli görevler üstlendiklerini söyledi.
Kaymakam Kapankaya: “Kent Konseyi’nin ana görevi ortak aklı yakalamaktır. Ortak akılla, kentimizin, ülkemizin sorunlarının çözümü için, ihtiyaç duyduğumuz demokrasiyi güçlendirmemiz, bunu da yerelden merkeze doğru sağlamamız gerekiyor. Unutmayalım ki bir kentin gelişimi, orada yaşayan insanların yönetime aktif katılımı ve sahiplenmesiyle mümkün olur. Eminim ki önümüzdeki günlerde birlikte bu kent için çok daha güzel işleri birlikte yapacağız” diye konuştu.


Turgutlu Kent Konseyi’nin Divan Kurulu oluşturuldu. Divan Kurulu Başkanı oy birliğiyle CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma oldu.

Yerel seçimler sonrası Kent Konseyinin ilk Genel Kurul Kongresi’nde, yeni dönem başkanlığı için Musalaryeniköy Muhtarı Dr. Mehmet Özkara ve Turgutlu Çevre Derneği Başkanı Mahir Ek yarıştı. Toplam 49 oyun kullanıldığı başkanlık seçiminde 36 oy alan Dr. Özkara, Turgutlu Kent Konseyi’nin yeni dönem başkanı seçildi. Seçimde 10 oy Mahir Ek’e kullanılırken, 3 oy da geçersiz sayıldı.


Seçimi kazanan Dr. Özkara:” Turgutlumuz için çok güzel işler yapacağız. Birlikte çalışarak kentimizi daha güzel hale getireceğiz. “ dedi. Yürütme kurulu üyeleri ise; Kemal Ceylan, Seyhan Karaduman, Vedat Özçömlekçi, Seydi İnce, Hamza Turan, Süleyman Akgün, Adnan Ayan, Aydın Temel, Mustafa Yılmaz, Selahattin Karayılan, Gülay Ceylan olarak belirlendi.

Toplantıya; Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hilmi Güleç, İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi Müdürü Halil Özman, İlçe Müftüsü Ömer Çoban, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eksür, Muhtarlık İşleri Daire Müdürü Erk Kayabaş, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
 
-Haber:Burak Pehlivan