Turgutlu Derbent Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi Hizmete Girdi

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Turgutlu Belediyesi ve Hayırsever Ekrem Gürel tarafından Derbent Mahallesi’ne kazandırılan Mehmet Gürel Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Turgutlu Derbent Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi Hizmete Girdi

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Turgutlu Belediyesi ve Hayırsever Ekrem Gürel tarafından Derbent Mahallesi’ne kazandırılan Mehmet Gürel Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Turgutlu Derbent Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi Hizmete Girdi
Editor: Turgutlu Manşet
28 Mayıs 2024 - 15:27 - Güncelleme: 28 Mayıs 2024 - 15:37

Manisa’nın Turgutlu ilçesine bağlı Derbent Mahallesi’nde Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, Turgutlu Belediyesi ve Hayırsever Ekrem Gürel tarafından Derbent Mahallesi’ne kazandırılan Mehmet Gürel Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışta yaptığı konuşmada en büyük zenginliğin değerler ve insan kaynağı olduğunu belirten Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük “Bu hassasiyet ve işbirliğinin güzel bir örneği olan Aile Sağlık Merkezinin Derbent Mahallesi ve bölge halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Derbent Mahallesi’nde hizmete giren Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi’nin açılış töreni saygı duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.


Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca; “Sağlık, İnsanın En Kıymetli Hazinesidir”
Açılışa katılan Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, sağlığın her şeyden önce geldiğini belirterek, insanın en büyük hazinesinin sağlık olduğunu söyledi.
Müdür Karaca: “Söz konusu sağlık ve sağlık hizmetleri olunca aklımıza ilk önce hastaneler geliyor. Hasta sağlık hizmetlerinde en önemli alan birinci basamak olarak adlandırdığımız koruyucu ve önleyici faaliyetler ve toplum sağlığına yönelik hizmetlerdir. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi’nin protokolünü 2023 yılında İl Sağlık Müdürlüğü, Turgutlu Belediyesi ve Kıymetli Hayırseverimiz Ekrem Gürel Beyefendi ile imzaladık. Yaklaşık 2 bin vatandaşımıza hizmet verecek Aile Sağlık Merkezinde 1 aile hekimi, 1 aile sağlığı çalışanı, 1 sağlık çalışanı ve 1 hizmetli olmak üzere 4 personelimiz görev yapacak. İçinde çeşitli birimlerin bulunduğu merkezimizin hizmete girmesinde emeği geçen en başta Kıymetli hayırseverimiz Ekrem Gürel Beyefendi, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Merkezimin şifalar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.
 

Hayırsever Ekrem Gürel: “Aile Sağlık Merkezi Dertlere Derman, Hastalara Şifa Olsun”
Babası Mehmet Gürel’in isminin verildiği aile sağlığı merkezinin açılışında konuşan Hayırsever Ekrem Gürel, ailesi adına bu gurur verici günde kendilerini yalnız bırakmadıkları için tüm misafirlere teşekkür etti.
Hayırsever Ekrem Gürel: “Allah’ın bize bahşettiği en güzel hediye sağlıktır. Uzun yıllar çalışıp çabaladığım güzel Turgutlumuz’un Derbent Mahallesine böyle bir tesisin kazandırılmasının mutluluğunu yaşıyorum. Merkezimiz tüm dertlere derman, hastalara şifa olsun. ”dedi.


Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya: ““Hayat Geçici, Eserler Kalıcıdır”
Açılışta konuşma yapan Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Derbent Mahallesi’nde hizmete giren Mehmet Gürel Aile Sağlık Merkezi ile Turgutlu’daki sağlık yatırımlarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti.
Kaymakam Kapankaya: “Turgutlumuzda Hayırseverlerin başında gelen Ekrem Gürel Bey’in babası adına yaptırmış olduğu sağlık merkezinin faaliyete girmesinden dolayı büyük sevinç duyuyoruz. Hayat geçici eserler kalıcıdır. Allah bizlere nice eserler vermeyi nasip etsin. Derbent Mahallesi’ne kazandırılan sağlık merkezimizin şifalar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.


Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük: “Sağlık merkezimiz şifa ve sıhhate vesile olsun”
Temel sağlık hizmetlerinin önemine değinen Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, Hizmet ihtiyaç hissedildiğinde belediyelerin, kurumların, vatandaşların ve hayırseverlerin hassasiyet gösterdiğini belirtti.
Vali Yardımcısı Aydın Memük: “Sağlık alanında güzel bir işbirliğinin bir örneğine daha Turgutlu Derbent Mahallesi’nde şahit oluyoruz. Başta Kıymetli hayırseverimiz Ekrem Gürel Beyefendi, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İl Sağlık Müdürlüğümüz ve böyle bir merkezin hayata geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Sağlık merkezimiz şifa ve sıhhate vesile olsun.” dedi.



Protokol konuşmalarının ardından Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük tarafından Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’a ve Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya tarafından Hayırsever Ekrem Gürel’e plaket takdim edildi.


Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban tarafından yapılan dua sonrası protokol, sağlık merkezinde incelemelerde bulundu.

Programa; Manisa Vali Yardımcısı Aydın Memük, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Bilgehan Hasyiğit, Turgutlu Müftüsü Ömer Çoban, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mahmut Ali Osman Eryılmaz, Hayırsever Ekrem Gürel ve ailesi, siyasi parti temsilcileri, sivit toplum kurulışları temsilcileri, gaziler, resmi kurum müdürleri, sağlık personelleri ve vatandaşlar katıldı.
 
-Haber:Burak Pehlivan