TURGUTLU’DA ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME TOPLANTISI YAPILDI

TURGUTLU’DA ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME TOPLANTISI YAPILDI

TURGUTLU’DA ORMAN YANGINLARINI ÖNLEME TOPLANTISI YAPILDI
Editor: Turgutlu Manşet
03 Haziran 2022 - 12:38

Turgutlu’da Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu Kaymakam Yılmaz Başkanlığında Toplandı.
Orman yangınlarının önlenmesine yönelik yapılması gereken ortak çalışmalar, alınacak tedbirler, yangın esnasında yapılacak mücadele çalışmaları, yürütülmesi gereken faaliyetlerle birlikte araç ve ekipman kapasitesinin görüşüldüğü orman yangınlarıyla mücadele toplantısı, Turgutlu Kaymakamı Ali YILMAZ başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya; Kaymakam Ali YILMAZ, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Mithat ERDEN, İlçe Jandarma Komutan V. J. Asb. Kd. Bçvş. İsmail DEMİR, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, Turgutlu Orman İşletme Şefi Nuri İZANLI ile ilgili kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı.
Toplantıda; Turgutlu Orman İşletme Şefi Nuri İZANLI tarafından Turgutlu’da çıkan yangınlar, orman yangınları konusunda alınan tedbirler, araç ve ekipman kapasitesi, orman yangınları ile orman yangını esnasında yapılan mücadele çalışmaları hakkında bilgi verildi ve Turgutlu genelinde olası orman yangınlarının önlenmesine, çıkan yangınların kısa sürede en az zararla söndürülmesine, kurumlar arası koordinasyon ve iş birliğinin etkinleştirilmesine yönelik çalışmalar ile kurumlar itibariyle yapılması gereken hususlar değerlendirildi.
Anız Yakılması, Ormanlık Alanlarda Piknik Yapılması Yasak
Orman yangınları ile topyekûn mücadele edilmesi gerektiğini belirten Kaymakam YILMAZ, “Havaların ısınmasıyla yangın riski arttı, yaz mevsiminde orman yangınlarını önlemek, asgari zararla atlatmak hususunda kurum ve kuruluşlarımızla birlikte üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bilindiği gibi, orman yangınları riski nedeniyle yaz döneminde ormanlık alanlarda piknik yapılması ve ateş yakılması Valilik kararları gereği yasaklanmıştır. Vatandaşlarımız da konu ile ilgili daha duyarlı ve dikkatli olmalılar” diye konuştu. Toplantı görüş ve önerilerin alınmasının ardından sona erdi.