Turgutlu’da Öğrenciler Karnelerini Aldı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 36 bin 25 öğrenci karnelerini alarak tatil dönemine başladı.

Turgutlu’da Öğrenciler Karnelerini Aldı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, 2023-2024 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle birlikte 36 bin 25 öğrenci karnelerini alarak tatil dönemine başladı.

Turgutlu’da Öğrenciler Karnelerini Aldı
Editor: Turgutlu Manşet
14 Haziran 2024 - 12:50

Turgutlu’da 87 kurumda öğrenim gören 36 bin 25 öğrenci 14 Haziran 2024 Cuma günü karnelerini alarak, 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılını tamamladı. Bu yaz tatili yaklaşık 3 ay sürecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül günü başlayacak.

Turgutlu’daki okullarda sabah saatlerinde başlayan karne törenlerine öğrenciler, öğretmenler ve veliler yoğun ilgi gösterdi. Öğrenciler, başarılı geçen bir yılın ardından tatil dönemine girmenin heyecanını yaşarken, veliler de çocuklarının başarılarını kutladı. Öğrenciler, bir yıl boyunca gösterdikleri emeklerin karşılığını alırken, öğretmenler öğrencilerine iyi tatiller dileyerek onları uğurladı.

Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez yaptığı açıklamada; ”Bir eğitim öğretim döneminin daha sonuna geldik. Turgutlu'muzun tüm yavrularını 5-6 yaşlarından itibaren okullarımıza alıyor, öğretmenlerimiz ışığıyla yetiştiriyor ve onları bu ülkenin geleceğine sunuyoruz. Dile kolay yaklaşık 13-14 yıl boyunca bizlere emanet ettiğiniz en değerlilerinize gözümüz gibi bakıp her sene gelişmelerine katkı sağlıyoruz. Eğitim ve öğretimin amacı alemin gözbebeği olan insanı en güzel şekilde yetiştirmek, ona bilgiyi ve ahlakı öğretmektir.
2023-2024 eğitim- öğretim yılı boyunca; milli manevi değerlerimize sahip çıkan, cumhuriyetimizin temel ilkelerini rehber edinen, evrensel insan haklarını önceleyen, iyi insan iyi vatandaş kavramı doğrultusunda, demokrasi kültürüne sahip çocuklar yetiştirmeye çalıştık. Yine, çağın gereklerine göre, onları sanatsal, sporsal ve akademik olarak en iyi öğrenme ortamlarını sunmak ve onları her açıdan geliştirerek ilçemizde eğitim-öğretim faaliyetleri olabildiğince sorunsuz bir şekilde yürüttük.

SEVGİLİ ÖĞRENCİLERİM
Biz yöneticiler ve öğretmenler olarak sizleri çok seviyoruz. Sizler geleceğimizin teminatısınız. Sizler okullarımızın sesi, okul bahçelerimizin çiçeği ve sınıflarımızın neşesisiniz. Bizleri her zaman gururlandıran siz değerli öğrencilerimiz; bu sene de ilçemizde pek çok okulumuz il ve ulusal düzeydeki yarışmalarda ve turnuvalarda birincilikler alarak bizleri fazlasıyla onurlandırdınız. Bu anlamdaki başarılarınızın artarak devam etmesini temenni ediyorum.
Sevgili öğrenciler, ülkemizi bulunduğu durumdan daha ilerilere götürebilmek sizlerin elinde olacaktır. Bu vatan topraklarını düşmanlara çiğnetmeyerek koruyan ve kanları pahasına şehit olarak bizlere emanet eden yüz binlerce şehidimizin emanetine sahip çıkmak en büyük görevimiz olmalıdır.
Benim eşsiz, değerli ve özel öğrencilerim; tatil süresince bol bol dinlenmenizi, gezmenizi, yaz kurslarına katılmanızı, spor yapmanızı, arkadaş ve aile çevrenizle zaman geçirmenizi, tarımsal alanlarda ailenize yardımcı olmanızı ve kitap okumanızı öneriyorum.

SEVGİLİ OKUL YÖNETİCİLERİM VE ÖĞRETMENLERİM
Bizler "İlim Çin'de de olsa gidip alınız, beşikten mezara kadar ilim öğreniniz, bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum" diyen bir kökten ve eğitim anlayışından geliyoruz. Yıl boyu okullarımızda gösterdiğiniz üstün gayret ve çabaya çok teşekkür ediyorum. Tüm çalışmalar için gösterdiğiniz üstün gayret ve performansa çok teşekkür ediyorum. Kendinden emin, kararlı, azimli ve bir hedefi olan yeni Türkiye’nin gelecek yarınları sizlerin sayesinde daha da gelişerek yoluna devam edecektir.

KIYMETLİ VELİLERİMİZ
Sizlerin emek ve gayretleri asla göz ardı edilemez. Sizler bizim eğitim sistemimizi en değerli sac ayaklarından birisiniz. Biz çocuklarımızı sizlerle birlikte yetiştiriyoruz. Birlikte onların geleceğini tayin ediyoruz. Okul, öğretmen ve veli üçlüsüne çok önem veriyoruz. Sağlıklı bir birlikteliğin çocuklarımıza katkısı çok büyük olmaktadır. Sizlerden öncelikli isteğimiz çocuklarınıza gerekli ve ihtiyaçları olan sevginin gösterilmesidir. Unutulmaması gereken bir diğer konu ise karneler; hem öğrencilerin hem de siz ebeveynlerin bir sene boyunca ortaya koyduğu çabanın rakamsal olarak ifade edilmiş halidir. Karneler; aynı zamanda geride bırakılan yılın muhasebe yapılmasına ve bir sonraki yılın ise planlamasına katkı sağlayan somut göstergelerdir. Bu göstergeleri doğru okuyup yorumlayacağınıza inancım tamdır.
Son olarak geride bıraktığımız son iki hafta içinde lise ve üniversite sınavlarına girmiş öğrencilerimiz ve velileri içinde yaz aylarında doğru tercihler yapabilmeleri adına rehber öğretmenlerimiz ile birlikte yine hizmetinizde olacağımızı da ayrıca belirtmek isterim. Bu vesile ile en değerlilerinizi hep birlikte gelecek eğitim öğretim yılına hazırlamaya şimdiden başlayacağınıza emin olarak hepinize çok teşekkür ederim.” İfadelerini kullandı.

-Haber:Burak Pehlivan