Turgutlu’da Kurban Hazırlığı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurban bayramı öncesi kurban hareketliliği sürüyor.

Turgutlu’da Kurban Hazırlığı

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kurban bayramı öncesi kurban hareketliliği sürüyor.

Turgutlu’da Kurban Hazırlığı
Editor: Turgutlu Manşet
27 Mayıs 2024 - 15:52

Kurban bayramı yaklaşırken, Turgutlu’da kurbanlık fiyatlarının ne kadar olacağı merak konusu oldu.
Turgutlu’da uzun ve zahmetli bir sürecin ardından hayvanlarını kesime hazır hale getiren üreticiler, emeklerinin karşılığını alabilmek için hayvanlarını satmaya çalışıyor.

İlçede hayvan besiciliği yapan Ongun Besi Çiftliği işletmecilerinden Esra Ongun, kardeşi İbrahim Ongun ile birlikte gözü gibi baktığı kurbanlık hayvanlarını satabilmek için alıcıları bekliyor.
Ekonomik durumdan dolayı kurbanlık fiyatlarının değişkenlik gösterdiğini belirten Ongun, kurbanlıklara olan talebin normal düzeyde olduğunu söyledi.

Besi Çiftliği işletmecisi Esra Ongun:” Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık satışlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. İlçemizde Kurban Bayramı döneminde önemli hayvan sirkülasyonu oluyor. Özellikle besiciliğe yönelik hayvancılık devam ediyor. Bu yıl da hayvan satışları anlamında hareketliliğimiz yoğunlaştı. Fiyatlarımız bir önceki kurban bayramına göre artış gösterse de vatandaşlarımızdan talep görüyoruz. Büyükbaş kurbanlık hayvan fiyatlarımız cinsine göre değişiklik göstersede ortalama 40 kg-45 kg arası bir hisse bedeli 20 bin TL-25 bin TL arasında seyrediyor. Küçükbaş kurbanlık hayvanlarımızında fiyatı yine aynı şekilde cinsine bağlı olarak 12 bin TL-15 bin TL üzerinden satılıyor. “dedi.
 
-Haber:Burak Pehlivan