• Reklam

TURGUTLU'DA GENÇLİK KURSLARI İNCELENDİ

TURGUTLU'DA GENÇLİK KURSLARI İNCELENDİ

TURGUTLU'DA GENÇLİK KURSLARI İNCELENDİ
Editor: Turgutlu Manşet
24 Temmuz 2023 - 18:37

Gençlik ve Spor Bakanlığın ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesi kapsamında 600 kişinin yüzme eğitimi aldığı Turgutlu’da, Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezinde açılan yaz spor okullarındaki kurslar incelendi.
Turgutlu Şehit Tolga Artug Genlik Merkezi’nde açılan 13 farklı kategoride 59 eğitim grubunda, bin 65 öğrencinin eğitim aldığı, Bakanlığın başlattığı ‘Yüzme Bilmeyen Kalmasın’ projesinden ise 6-70 arası 600 kişinin yüzme öğrendiği belirtildi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanlığı, Turgutlu İlçe Müdürlüğü'ne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi'nde başlayan yaz spor okulu kurslarını ziyaret eden Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya çalışmalar hakkında bilgi alıp, incelemelerde bulundu.
Kurslarda eğitim alan öğrencilerle sohbet eden Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, “Bu sene Gençlik ve Spor Bakanlığı katkılarıyla Turgutlu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünün destekleri ile yaz okulları kurslarımızı yeniden açtık. #GSBHepYanında, #YüzmeBilmeyenKalmasın ve #MerkezimdeBuYaz moddosuyla birlikte Basketbol, Cimnastik, Hentbol, Güreş, Dağcılık ve tırmanış, Karate, Kort tenisi, Yüzme, Halk oyunları, Kodlama, Gitar ve Kur’an-ı kerim kurslarına başvurular alınıyor. Şu an itibariyle Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezimizde devam eden Sosyal-Sportif-Kültürel-Teknolojik eğitim alanında 4-29 yaş kapsayan 13 Eğitim başlığı adı altında 59 eğitim grubu ile 1065 öğrencimize eğitim verilmektedir. Aynı zamanda Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesiyle 6-70 yaş arasında 600 öğrenciye haftanın 6 günü yüzme eğitimi verilmektedir. Tüm gençlerimizi  başvurulara davet ediyorum” dedi.
Kaymakam Kapankaya, gençlik merkezlerinde düzenlenen faaliyetler ile gençlerin kendilerini sosyal anlamda ve akademik anlamda geliştirmelerine olanak sağlandığını ifade etti.
Ziyarete Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür ile gençlik liderleri de hazır bulundu.