Turgutlu’da ‘Filistin’e Destek İsrail’e Tepki” Mitingi Düzenlendi

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Milli İrade Platformu öncülüğünde Filistin halkına destek için ‘Filistin’e Destek İsrail’e Tepki” mitingi düzenlendi.

Turgutlu’da ‘Filistin’e Destek İsrail’e Tepki” Mitingi Düzenlendi

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Milli İrade Platformu öncülüğünde Filistin halkına destek için ‘Filistin’e Destek İsrail’e Tepki” mitingi düzenlendi.

Turgutlu’da ‘Filistin’e Destek İsrail’e Tepki” Mitingi Düzenlendi
Editor: Turgutlu Manşet
01 Haziran 2024 - 12:10

Turgutlu Belediyesi Hizmet Binası karşısında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar, İsrail’in Filistin’e düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenler için dua etti. Gruplar, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınayarak, Filistin’e destek oldu.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mitingde, ellerinde Türk ve Filistin bayrakları ile atkılarıyla Turgutlu’dan tüm dünyaya sessiz kalmadığını duyurmak için toplanan kalabalık; “Katil İsrail Filistin'den defol, Turgutlu'dan Kudüs'e direnişe bin selam, Gazze'ye selam direnişe devam, Ümmetiz, kardeşiz, kazanacağız, Filistin'e selam direnişe devam”, sloganları atarak Filistin’e destek oldu. Bir vatandaş ise kucağında taşıdığı kanlı bebek kefeni ile eyleme destek verdi.

Milli İrade Platformu’nun öncülüğünde düzenlenen Filistin’e destek mitinginde açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Turgutlu İlçe Başkanı Engin Ömeroğlu, mazlumlara sessiz kalınmaması gerektiğine vurgu yaptı.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Doğu Türkistan'a, Arakan'a, Myanmar'a, Hindistan'a, Filistin'e bütün İslam coğrafyasına, özellikle mazlumlara selam olsun. Bugün burada Milli İrade Platformu paydaşları, Turgutlu'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve halkımızla birleşmiş milletlerin dur demediği terör devleti siyonist İsrail'in yapmış olduğu soykırıma Turgutlu'dan dur demek için toplandık.7 Ekim'den bu yana yaklaşık 8 aydır süren soykırıma son verilmesi konusunda talebimizi yineliyoruz. Gazze'de refahta yaşananlar soykırım değil de nedir? 7 Ekim’den beridir yapılan katliamlarda şehitlerin sayısı 35 bini yaralıların sayısı 80 bini aşmıştır.
Siyonist İsrail devleti katil işbirlikçileri okul hastane cami kilise demeden hiçbir kutsal ayırt etmeden her yeri bombalamaktadır. En son refahta çadır kente yapılan saldırılarda kullanılan bombalar siyonist İsrail'in Savaş suçu işlediğinin apaçık delilidir. İsrail diyor ki sizlerin yaşam hakkı yok.
1948'de İsrail devletinin kurulması ile Filistinli Müslüman halkın toprakları türlü hileler, şiddet ve baskılarla ellerinden alınmış, gün geçtikçe topraklarını genişleten İsrail bu genişleme sürecinde insan hayatını çoluk, çocuk, kadın, ihtiyar demeden hiçe saymıştır. 80'li yıllarda taşlarla kolları kırılan Filistinli çocukları TV'den izledik. Bugün ise Filistinli çocuklar savaşlarda dahi kullanılması yasak olan bombalarla katlediliyor. Çocuklar, kadınlar, yaşlılar, insanlar aç bırakılıyor, yardım konvoylarının toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasına siyonist İsrail devleti askerleri engel oluyorlar. Maalesef ki sadece yardım konvoylarına değil ambulansların girişine ve yaralılara müdahale etmesine dahi engel olunmaktadır. Hatta hatta İsrail askerleri ambulansın içine girerek yaralıları darp edecek kadar gözü dönmüş katiller haline gelmişlerdir. Din adamı kisvesine bürünmüş katiller utanmadan sosyal medyada videolar çekerek Filistin'de çocukların bebeklerin anaların katledilmesini meşru bir olaymış gibi anlatmaktadırlar. Şöyle diyorlar bu bebekleri, çocukları öldürmezsek büyüyünce bunlar terörist olup bizi öldürürler. Bu hangi insanlığa sığar. Nerede evrensel insanı değerler.
Buradan tüm dünya devletlerine sesleniyoruz gelin bu vahşeti durdurun. Durdurun ki insanlık kazansın. Durdurun ki çocuklar yaşasın. Durdurun ki analar çocuklarını kucaklasın.
Birçok gelişmiş ülkede üniversite öğrencileri, şarkıcılar, sinema emekçileri bu soykırıma tepki gösterirken ülkemizde maalesef bu durumu kabullenmiş ve sesini çıkarmayı bırakın neredeyse desteklen bir kesimin olması duyarlı insanlarımızı rencide etmektedir. Hal böyleyken bize düşen bir Müslüman olarak bir insan olarak siyonist İsrail'in Savaş suçu işlediğini katil Netanyahu'nun yargılanması gerektiğini işbirlikçilerinin neler yaptığını her yerde haykırmaktır.
Bir diğer görevimiz ise alışverişlerimizde İsrail menşeli ürünlerin boykot edilmesi ve yerli ürünlerin tercih edilmesidir. Çünkü bu ürünlere ödenen paralar katil İsrail askerlerinin silahlarına mermi olmakta. Kullandığımız kredi kartlarından yapılan alışverişlerde yapılan kesintiler yine siyonizme hizmet etmekte. Terör devleti siyonist İsrail ve işbirlikçilerine bu vakitten sonra İsrail ürünlerini en sert şekilde boykot ederek büyük bir darbe vurabiliriz. Çünkü bunların dini imanı para. Direnirsek kazanırız.
 Peygamber efendimiz Hz Muhammed sav hadisinde şöyle buyuruyor; “Bir kötülük gördüğünüz zaman elle düzeltin. Buna gücü yetmezse dilinizle düzeltmeye çalışsın. Buna da gücü yetmezse kalben buğzetsin. Bu ise imanın en zayıf derecesidir.” La galibe illallah...”
 
 -Haber:Burak Pehlivan