• Reklam

Turgutlu’da Elektrik Kesintilerine Tepki Büyüyor

Turgutlu’da özellikle sıcak yaz günlerinde yaşanan sürekli elektrik kesintileri, hem evlerde hem iş yerlerinde mağduriyetlere yol açıyor.

Turgutlu’da Elektrik Kesintilerine Tepki Büyüyor

Turgutlu’da özellikle sıcak yaz günlerinde yaşanan sürekli elektrik kesintileri, hem evlerde hem iş yerlerinde mağduriyetlere yol açıyor.

Turgutlu’da Elektrik Kesintilerine Tepki Büyüyor
Editor: Turgutlu Manşet
23 Temmuz 2024 - 15:33

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde günlerdir sıklıkla yaşanan elektrik kesintilerine tepkiler çığ gibi büyüyor.
Turgutlu’da özellikle sıcak yaz günlerinde yaşanan sürekli elektrik kesintileri, hem evlerde hem iş yerlerinde mağduriyetlere yol açıyor. Bazı mahallelerde elektrik kesintilerinin sıklaşması ve uzun süreli olması nedeniyle vatandaşlar günlük işlerini elektrik enerjisi olmadan sürdüremediklerini, problemin çözümü için yetkilileri görev başına davet ettiler.

İlçede görev yapan mahalle muhtarları da gün içerisinde mahalle sakinlerinden sıklıkla elektrik kesintileriyle ilgili şikayet aldıklarını belirterek, bu duruma ortak bir açıklamayla yanıt vermek için açıklama gerçekleştirdiler. Elektrik dağıtım şirketinin Turgutlu işletmeciliğinin önünde bir araya gelen muhtarlar, yaptıkları açıklamayla elektrik kesintilerine tepki gösterdiler. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, meclis üyeleri, oda başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar da elektrik dağıtım şirketinin Turgutlu işletmesinin önünde gerçekleştirilen açıklamada bir araya gelerek destekte bulundu.

MUHTAR AVNİ GÜREL: “TURGUTLU’YA MÜFETTİŞ GÖNDERİLMESİNİ İSTİYORUZ”
Turgutlu Muhtarlar Dernek Başkanı Avni Gürel: “Sıcak yaz günlerinde yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bir takım zorluklar yaşıyoruz. Son günlerde meydana gelen trafoların patlaması, kabloların yanması bizi hayli ürkütüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan konuyla ilgili olarak Turgutlu’ya müfettiş gönderilmesini istiyoruz. Elektrik dağıtım şirketine yaptırım uygulanıp, durumun incelenmesi için müfettiş talep ediyoruz.” dedi.

BAŞKAN ÇETİN AKIN: “BİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA HAZIRIZ”
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın; “Turgutlumuzda maalesef iklim değişikliklerinden ve nüfusun hızlı bir şekilde artmasından dolayı altyapı yetersizliği sorunu yaşıyoruz. Bunun karşılığında da hem esnaflarımız, hem sanayicimiz, hem çiftçimiz hem de vatandaşlarımız ciddi mağduriyetler yaşıyorlar. Bu konuda farkındalık yaratıp vatandaşlarımızın yanında olmak için hep birlikteyiz. Bu farkındalığı yarattığımızda da umuyorum ki elektrik dağıtım şirketinin yetkilileri sesimize kulak verecektir. Umuyoruz ki Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sesimize kulak verip, ilçemizin bu sorununu derhal hızlı bir şekilde çözüme kavuşturacaktır. Halkımız haklı olarak yerel yöneticilerden bu sorunun çözümüyle ilgili çareler üretmesini istiyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu Belediyesi bu konuya direkt olarak müdahil olamıyor. Bizlerde sizin yaptığınız gibi burada sesimizi duyurmak için toplandık. Elektrik dağıtım şirketi yetkililerine, Ferdi Başkanımla beraber şu sözü veriyoruz. Bu sorunun çözümünde eğer bizim belediyelerimize bir görev düşecekse, bir sorumluluk alacaksak, biz elimizi taşın altına koymaya hazırız.” dedi.

BAŞKAN FERDİ ZEYREK: “SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek: ”Turgutlu ziyaretimde böyle bir açıklama yapılacağını duyduğumda Çetin Başkanımla beraber bu farkındalığı yaratmak ve bu sorunu herkese duyurmak için biz buradayız. Sizin yaşadığınız sıkıntıları evimde bende yaşıyorum. Bende bunu yaşamak istemiyorum. Ama elektrik dağıtım şirketinin alt yapısı iklim değişikliğinden ve nüfus artışından dolayı yetersiz kalıyor. Bu altyapıyı geliştirme aşamasında yetkilileri görev başına davet ediyoruz. Biz her türlü desteğe açığız. Elektrik kesintileri sadece Turgutlu’nun değil, Manisa’nın 17 ilçesinin de sorunu haline geldi. Bu sorunun çözümü için bir an önce alt yapı çalışmalarına başlaması hatların güçlendirmesi gerekiyor. Biz Çetin Başkanım ve muhtarlarımla beraber gerekli idari amire başvurularımızda bulunduk ve kendisi de elinden geldiğince bu çalışmaları yapacağını iletti. Elektrik sorununun çözümü için birlikte hareket etmeye devam edeceğiz. ”dedi.
 
 -Haber:Burak Pehlivan