Turgutlu’da ‘Demokrasi Nöbeti’ Tutuldu

Turgutlu’da ‘Demokrasi Nöbeti’ Tutuldu

Turgutlu’da ‘Demokrasi Nöbeti’ Tutuldu
Editor: Turgutlu Manşet
16 Temmuz 2024 - 12:51

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü etkinlikleri kapsamında meydanda demokrasi nöbeti tutuldu.
Turgutlu’da Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün 15 Temmuz 2016 gerçekleştirdiği hain darbe girişimin 8’inci yıl dönümünde '15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü' nöbeti tutuldu.

Etkinlik kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanında toplanan binlerce Turgutlulu, saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşını okudu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşması da led ekrana yansıtıldı. Gecede Turgutlu Müftülüğü Dini Musiki Korosu tarafından şiirler ve ilahiler okundu, kahramanlık türküleri seslendirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Müftü Ömer Çoban’ın yaptığı dua ile şehitlerimiz bir kez daha yad edildi.

KAYMAKAM KAPANKAYA:”DEVLET İÇİNDE DEVLET OLMAZ”
Tören alanını dolduran vatandaşlara seslenen Kaymakam Selami Kapankaya, konuşmasına Turgutluluları tebrik ederek başladı.
Kaymakam Kapankaya:” Turgutlu'nun vatansever insanları tam 7 yıl önce milletimizin azmi ve kararlılığı ile bir hain teşebbüsün engellendiği saatlerde, o günü tekrar hatırlamak şehitlerimize dua etmek hatıralarını hayırla yad etmek için buradayız. Bu gün millet iradesinin gayrı meşru bir şekilde asker kılığına girmiş FETÖ terör örgütü mensupları ve onların yabancı efendileri tarafından gasp edilmesinin milletimiz tarafından engellendiği bir gecedir. Bu şanlı direniş, sadece demokrasimizi korumakla kalmamış, bu topraklar üzerinde operasyon yapmak isteyenlerin ve onların maşalarını heveslerini kursaklarında bırakmıştır. O gece milletimizin, şehitlerimizin, gazilerimizin direnişi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve liderliği ile ordumuzun şerefli mensuplarının karşı duruşu ile bir destan yazılmıştır. O gün sehadet şerbeti içmiş şehitlerimizi Türkiye Yüzyılının Kahramanlarını tekrar rahmetle, şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlık ve uzun ömür diliyorum.
Sevgili Turgutlulular bu topraklarda bütün vatandaşlarımız hangi kökenden olursa olsun Türk milleti ortak kimliği adı altında bin yıldır huzurla, güvenle yaşamaktadır. Ama ülkemizin düşmanları da yok değildir. Yaşadığımız coğrafya gereği sık sık bu gibi hain teşebbüslere maruz kalmaktayız. Bu teşebbüsler çoğu zamanda dini kisve altına saklanılarak adeta sureti haktan görünerek yapılmaktadır. Ancak milletimiz birçok badireler atlatmıştır. Bu badirelerden birisi de yedi düvel tarafından bu ülkenin işgal edilmesidir. 100 yılını kutladığımız Milli Mücadele yıllarında Kurtuluş Savaşımızla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu Milletin bütün evlatları hiçbir ayrım gözetmeksizin bayrağımızı yücelterek ülkemizi birlikte kurtardılar. Bizim görevimiz Cumhuriyetimizi, demokrasimizi ve milletimizi korumak kollamak ve yaşatmaktır
Birlik beraberlik ve millet olmanın bilinci içerisinde, dünyanın saygı duyulan bir ülkesinde yaşamak istiyorsak Cumhuriyetimize, demokrasimize ve anayasamızda ifadesini bulan temel değerlere sahip çıkmalıyız. 15 Temmuz 2016 da bu millet FETÖ’cü darbecilere karşı bunu yaptı ve bütün dünyada bunu takdir etmek zorunda kaldı.
Milletimiz zor zamanlarda Milli Birlik ve beraberlik içerisinde her türlü zorluğun üstesinden gelmeyi bilmiştir. Anadolu’da bir deyim vardır, ev içinde ev olamayacağı gibi devlet içinde devlet olmaz. Bu kabul edilebilecek, onaylanabilecek bir şey değildir. Türkiye’de yönetime talip almak isteyenlerin yapacağı tek iş demokrasi yolundan, meşru yoldan ilerlemek, milletin teveccühünü istemektir. Aksi takdirde 15 Temmuz örneğinde görüldüğü gibi ülkemize ve milletimize ve hatta kendilerine büyük kötülük etmiş olurlar. Birliği olmayan, devleti ve dili olamayan bir ülkenin hiçbir şeyi kalmaz. O sebeple ülkemize sahip çıkalım, Bu vatan bizimdir. Bu vatan şehitlerimizin emanetidir. Türkiye Cumhuriyetini ilelebet koruyacak ve yaşatacağız. Bu duygu ve düşüncelerle hepinize saygı ve sevgilerimi sunarım.” İfadelerini kullandı. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde hain darbe girişiminin başlangıç saati olan 00:13'te tüm cami ve mescitlerden sela okundu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında tüm cami ve minarelerin ışıkları sabah namazına kadar açık tutuldu.

Programa; Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman Gençoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, İlçe Müftüsü Ömer Çoban, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü İsmail Eksür, Askerlik Şubesi Başkanı Per. Tğm. İbrahim Can Karahan, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk Temel, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu sorumlusu Ahmet İlter, Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık, önceki dönem belediye başkan adayları Yunus Oğan ve Mevlüt Bulut, resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

-Haber:Burak Pehlivan