Turgutlu'da Bir İlk: TÜBİTAK Destekli Bilim Şenliği Projesi Açılışı Gerçekleşti

Turgutlu'da Bir İlk: TÜBİTAK Destekli Bilim Şenliği Projesi Açılışı Gerçekleşti

Turgutlu'da Bir İlk: TÜBİTAK Destekli Bilim Şenliği Projesi Açılışı Gerçekleşti
Editor: Turgutlu Manşet
17 Ekim 2024 - 14:01 - Güncelleme: 17 Ekim 2024 - 14:05

Turgutlu'da ilk defa yapılacak olan, Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi’nin başvurusu sonrası Türkiye’den kabul edilen 57 proje arasına girmeye hak kazanarak TÜBİTAK tarafından desteklenen Turgutlu Bilim Şenliği Projesi'nin açılışı gerçekleşti. 

MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi'nde gerçekleşen açılışta Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Serdar Dinçer, Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya ve Proje Yürütücüsü Dr. Mehmet Akif İnesi yaptıkları açılış konuşmasında öğrencilerin bilimsel faaliyetlerin içerisinde yer almaları, onların bilimsel bilgiye ulaşmaları, bilimsel iletişimde olmaları, bilime karşı olumlu tutum geliştirmeleri ve yirmi birinci yüzyıl becerilerine vâkıf bireyler olmalarını sağlayacak Bilim Şenliği Projesi'nin önemine değindiler. Konuşma sonrası Arif CanPoyraz İlkokulu öğrencileri halk oyunu gösterisi sergilediler. Daha sonra TÜBİTAK bilim fuarlarında sıkça yapılan Fildişi Macunu deneyi yapıldı. Deney öğrenciler ve diğer katılımcılar tarafından ilgi gördü.

Turgutlu Bilim Şenliği projesi kapsamında, 17-18-19 Ekim tarihlerinde İzmir ve Manisa’nın birçok farklı ilçesinden katılım sağlayan 28 eğitmen tarafından Turgutlu halkına yönelik çeşitli atölye çalışmaları, konferanslar, seminerler, gökyüzü gözlemleri ve laboratuvar çalışmaları gerçekleşecek.