Serhat Orhan Projelerini Açıkladı

Yeniden Refah Partisi’nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Serhat Orhan, yerel seçimler öncesinde projelerini açıkladı.

Serhat Orhan Projelerini Açıkladı

Yeniden Refah Partisi’nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Serhat Orhan, yerel seçimler öncesinde projelerini açıkladı.

Serhat Orhan Projelerini Açıkladı
Editor: Turgutlu Manşet
24 Şubat 2024 - 16:41 - Güncelleme: 24 Şubat 2024 - 16:46

Yeniden Refah Partisi’nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Serhat Orhan, yerel seçimler öncesinde projelerini açıkladı.

“Turgutlu’yu Yeniden Egenin Yükselen Yıldızı Yapacağız”
Yeniden Refah Partisi’nin Turgutlu Belediye Başkan Adayı Mustafa Serhat Orhan, yerel seçimler öncesinde projelerini açıkladı.
Turgutlu’nun kanayan yaralarına parmak bastıklarını ve halkın yaşadığı sıkıntıları en kısa süre içerisinde hayata geçirecekleri projelerle sona erdireceklerini belirten Mustafa Serhat Orhan, “2004-2014 yılları arasında projelerimizi, yapılamaz denilen projeleri nasıl hayata geçirdiysek yine o şekilde hayata geçireceğiz. Benim adım Serhat Orhan, herkes emin olsun ki yaparsak biz yaparız” dedi.
Mustafa Serhat Orhan projelerini şu şekilde sıraladı;

•          Ergenekon Kavşağına Mimar Şerif Ahmet Koç Alt Geçidi Projesi
Turgutlu’da adeta bir trafik çilesi haline gelen Ergenekon Kavşağı sorunu çözülecek. Mevcut kavşak kısmından karşıya geçiş kapatılarak, şoförler odası önünden sanayi kısmına alt geçit yapılarak Ergenekon kavşağındaki trafik rahatlatılacak.

•          Kent Meydanı Projesi
Vergi Dairesi Kaldırılarak Şehir Merkezine Nefes Aldıracak çocuk oyun alanı, modern oturma alanları, etkinliklerin yapılabileceği mini amfi tiyatro ile kafeterya.

•          İzmir İşhanı Katlı Otopark Projesi
Uzun süredir aktif olarak kullanılmayan İzmir İş Hanı otopark olarak yapılıp şehre yeniden kazandırılacak. Bu sayede bölgedeki otopark ve trafik yoğunluğu azaltılacak.

•          5 Yılda 10 Okul Projesi
Turgutlu’da 2004-2014 yılları arasında hayırseverlerin desteği ile 20 okul kazandırılırken, yeni dönemde ise yine hayırseverlerin desteği ile 10 okul kazandırılacak.

•          Pazartesi Pazarının mevcut yerinde yenilenerek İsmail Kırdar Pazartesi Pazarı Projesi
Pazarcı esnafının ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayacak ve halkada rahat bir şekilde alışveriş yapacağı yeni ve modern bir Pazartesi Pazarı yapılacak. Mevcut yerinde hayata geçirilecek olan proje kapsamında pazaryerinin üstü güneş enerjisi paneli ile donatılırken, altı ise otopark olacak.

•          Cumartesi Pazaryerinin üste taşınma
Cumartesi Pazarı yeniden düzenlenerek yeraltından üst kısma taşınacak. Yeraltı sadece otopark olarak kullanılacak.

•          Irlamaz Çayı’nın üst kısmında Selvilitepe Şehir Parkı
Irlamaz Çayı’nın Selvilitepe Mahallesinin yanında geçen alanda ıslah çalışmaları yapılıp Selvilitepe Şehir Parkı kazandırılacak. Proje içerisinde Yapay Gölet, Yürüyüş Parkurları, Çocuk Oyun Alanları, Kafe ve dinlenme alanları, Spor Alanları ve ağaçlandırma çalışması yapılacak.

•          Irlamaz 2. Etabı Yenileme
Irlamaz Rekreasyon Alanı’nın alt kısmında bulunan mevcut alanın yenilenerek; çay bahçesi ve sosyal tesis, çocuklar için oyun parkurları, Koşu ve yürüyüş parkurları, Bisiklet Yolları, Spor Alanları ile Ormanlık Alanlar yer alacak.

•          Modern Hayvan Pazarı
İçerisinde Büyükbaş ve Küçükbaş hayvan kotraları, Kurban kesim yerleri, Otopark, Yeme İçme Alanları, Veterinerlik Hizmetleri ile Mescid’in yer alacağı proje ile bölge ekonomisine katkı sağlanacak.

•          Kervanyolu’na Hayat Bulduracak Proje
Bazı kamu hizmet binalarının kervan yoluna taşıyarak, hem kervanyolu canlandırılacak hem de Atatürk Bulvarındaki yoğunluk azaltılarak kervanyolu ekonomik ve sosyal anlamda hareketlenecek.

•          Turgutlu Mezarlığı yeniden Güller Bahçesine Dönüşecek
•          Turgutlulu öğrencilere Sınav Giriş Ücreti Desteği
YKS, KPSS, ALES gibi sınavlara girecek olan öğrencilerin sınav ücretleri belediye tarafından karşılanacak.

•          Refah Kart Hizmeti
Dar gelirli aileler ve emeklilere Refah Kart verilerek sosyal yardım sağlanacak.

•          Mobil Taziye Aracı
Vatandaşların acılı günlerinde içerisinde karşılıklı oturma alanı, dua okunacak özel alan, mini mutfağın yer alacağı ve her mevsim kullanılabilecek taziye aracı.

•          Özel Güvenlik Personeli Servis Sorunu
Turgutlu’da görev yapan özel güven personellerinin yaşadıkları Turgutlu ve Bağyurdu OSB’ye ulaşım sorunları ücretsiz olarak servisle sağlanacak.

•          Sokak Hayvanları Barınağı
Turgutlu’da yapılacak olan barına ile sokak hayvanlarına doğal yaşam alanı sağlanıp, barınma ve tedavi imkanı sağlanacak. Tesis içerisinde Kedi ve köpek evleri, tedavi ve bakım merkezi, idari bina ve sosyal tesis ile gezi alanları yer alacak.

•          Turgutlu Galericiler Sitesi
Galerici esnafları ile birlikte galericiler sitesinin sorunları çözülecek.

•          Doğalgazsız Mahalle Kalmayacak
•          Toplu Sünnet Şöleni
          El Emeği, Göz Nuru Hanımeli Pazarı