Oğan: "Turgutlu'ya Tarım İhtisas Okulları yapacağız"

Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan Turgutlu Ticaret Borsası Yönetimi ve Tarım Ürünleri Gıda Çarşısında bulunan işyerlerine ziyarette bulundu.

Oğan: "Turgutlu'ya Tarım İhtisas Okulları yapacağız"

Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan Turgutlu Ticaret Borsası Yönetimi ve Tarım Ürünleri Gıda Çarşısında bulunan işyerlerine ziyarette bulundu.

Oğan:
Editor: Turgutlu Manşet
15 Şubat 2024 - 15:30

Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan Turgutlu Ticaret Borsası Yönetimi ve Tarım Ürünleri Gıda Çarşısında bulunan işyerlerine ziyarette bulundu.
İlk ziyaretini Ticaret Borsasına gerçekleştiren Oğan burada Borsa Başkanı Selçuk Temel ve Borsa Yönetimi tarafından karşılandı. Burada yönetim kurlu üyeleri ile bir topalntı yapan Oğan Turgutlu'da ki sorunları bildiklerini ve bu sorunlara birlikte çözüm üretme taraftarı olduklarını söyledi.
Oğan yaptığı konuşmada; "3 dönemdir Ticaret Odasında üç dönemdir meclis üyesiyim, bu nedenle odaya'da borsa'ya da yabancı değilim. Turgutlu Ticaret Borsası ilçemiz için çok önemli bir kurum, bir tarım kenti olan Turgutlu'ya olan katkılarınızı yakınen biliyorum. Turgutlu'nun ana geçim kaynağının tarım ve sanayi olduğunu hepimiz biliyoruz, ama bence birinci sırada tarımdır, toprağın verdiğini hiç birşey vermiyor. Önümüzdeki süreçte inşallah tarımla ilgili birlikte yapamayı planladığımız projelerimiz var. Belediye borsa ortaklığıyla güven verecek olan projelerimiz var. Benim için belediyecilik, yol yapmaktan öte istihdam oluşturacak projeler yapmaktır. Bizim tarım projelerimiz içinde örneğin Tarım İstihsas Okulları projemiz var, bu okullarda yetişen gençlerimizle ara eleman sorununu çözeceğiz, Turgutlu'da bir çok ailemiz tarım ile ilgileniyor, bu ailelerimizin çocuklarının buralarda bilimsel eğitim almasını amaçlıyoruz. Yetiştirilen ürününlerin işletilip katma değer kazadırılarak satılabilmesini sağlamak bizim için tarımda önemli olan nokta. Ürünü üretip satmak çokta önemli değil, hani meşhur bir söz vardır, demiri çıkarırsınız 20 lira, civata yaparsınız 100 lira ama iğne yaparsanız bin lira olur. Bizim tarımda hedeflediğimiz de bu, katma değer oluşturacak projelerle inşallah bunu hedefliyoruz. Sizinde görüşlerinizle fikirlerinizle hep birlikte Turgutlu'yu yönetmek istiyoruz." şeklinde konuştu.
 
"Ergenekon Mahallesine Battı Çıktı yapılacak bu olmazsa olmazımız"
Tugrutlu Ticaret Borsasında gerçekleştirilen toplantıda yönetim kurulu üyelerinin sorularını yanıtlayan ve taleplerini dinleyen Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan Ergenekon Mahallesi kavşağıyla ilgili gelen bir soruya; "Bu aslında bir proje değil, bu bizim görevimiz, bu olmazsa olmazımız." dedi.
Oğan; "Ergenekon Mahallesinde oturanların dışında bu mahallemize her gün 5 bin öğrencimiz servisle giriyor servisle çıkıyor ve her sabah 4 yada 5 ışık bekleniyor. Şunun altını çiziyorum, bizim yapacağımız hiç bir proje günlük proje değil. Biz gelecek yıllarımızı, evlatlarımızı düşünerek projeler hazırladık. Öncelikle battı çıktı olmazsa olmaz, bu illaki olacak. Ama asıl olarak Ergenekon Mahallesine giriş çıkışı da düşünüp ona göre de proje yapmak. Yoksa battı çıktı'yı zaten yapacağız bu bizim görevimiz." şeklinde konuştu.
 
"Galericilerle birlikte bir galericiler çarşısı yapacağız"
Turgutlu Galericiler Dernek Başkanı Ramazan Peynirci'nin 'Galericiler Sitesi ile ilgili düşünceniz var mı ?' sorusunu da yanıtlayan Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan; "Elbette var, mevcut Galericiler Sitesi'nin sorununu biliyoruz. Yıllar önce yapılmış şimdi yolun altında kalmış ve görünebilir değil. Biz aynı mevcut yerde altına 2 kat soğuk hava deposu, üstünde galericiler sitesi, onun üstünde de bir küçük AVM düşünüyorum. Ama bunu sadece belediye olarak değil, galericiler tarafından bir kooperatif kurularak bu işi belediyenin de desteğiyle galericilerin yapmasını düşünüyorum. Biz öncü olacağız, işin içinde olacağız, paydaşlık noktasında ne yapılır ona da bakacağız ama bunu galericiler yapacak inşallah. Size yük bırakmayacağız, biz çözeceğiz ama iş sizin olacak. Buraya biri gelip işi yapıp parasını kazanıp gitmesin, burada kazanan Turgutlu halkı, Turgutlu esnafı ve Turgutlulu galericiler olsun, buradan elde edilecek gelirlerde örneğin depo kirası, işyeri kirası bunları hep galericiler kazansın kooperatif bunu bölüştürsün.
Mesela diğer bir konu da hayvan pazarı, biz buraya hayvan pazarı yapacağız, ancak öncelikle bu hayvan pazarının burada işler vaziyette olması lazım, bizim insanımız ben dikkat ediyorum Turgutlu hayvancısı, esnafı Ödemiş'e Afyon'a, Balıkesir'e vs gidiyor hayvan almaya, biz buraya hayvan pazarı yaptığımızda öncelikle bunu burada işler duruma getirmemiz lazım." dedi.
 
"İktidarımızla, Büyükşehir Belediyemizle, Turgutlu Belediyemizle çözemeyeceğimiz sorun yok"
Turgutlu Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden Yunus Oğan, "Bizim bu yola çıkış amacımız güçlü bir şekilde Turgutlu'ya hizmet getirmek, Turgutlu'nun sorunlarını tek tek çözmek. Bakın bir tarafta iktidar, bir tarafta büyük şehir belediye başkanımız, bir tarafta da biz varız. İnanın bu şekilde ilçemizde yapamayacağımız iş yok, getiremeyeceğimiz hizmet yok. Biz bunu her yerde üstüne basarak söylüyoruz, çünkü Turgutlu'da bir hizmet yapılacaksa bunu bu gücümüzle biz yaparız." şeklinde konuştu.
 
-Oğan Gıda Çarşısında esnaf ziyaretlerinde bulundu
Turgutlu Ticaret Borsası'nda yapılan toplantının ardından Gıda Çarşısına geçen Cumhur İttifakı Turgutlu Belediye Başkan Adayı Yunus Oğan burada esnaf ve çarşıda çalışan vatandaşlarla selamlaşarak hayırlı işler diledi. İşyerlerinde yoğun ilgi ilen karşılanan Oğan, esnaf ve vatandaşlardan yapılacak olan seçimde destek istedi.