MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 8. Dönem Mezunlarını Uğurladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 8’inci dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.

MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 8. Dönem Mezunlarını Uğurladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 8’inci dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.

MCBÜ Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 8. Dönem Mezunlarını Uğurladı
Editor: Turgutlu Manşet
15 Haziran 2024 - 13:53 - Güncelleme: 15 Haziran 2024 - 14:06

Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi bahçesinde düzenlenen programda ilk olarak Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi 2023-2024 eğitim-öğretim yılı fakülte birincileri Yazılım Mühendisliği Bölümünden Buğra Bilge Çelik ve Yunus Emre Demirci mezunlar adına konuşmalarını gerçekleştirdi.


Törenin açılış konuşmasında söz alan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demir; “Okulumuzun 8’inci mezuniyet töreninde yeni mezunlarımızın mezuniyet coşkusuna, kendilerinin ve kıymetli ailelerinin mutluluklarına ortak olmak için toplandık. Enerji Sistemleri Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği olmak üzere 4 bölümde eğitim faaliyeti yürüten bu güzide okulun bir emekçisi olarak burada bulunmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Başta bölge sanayisi olmak üzere, tüm Türkiye coğrafyasının ihtiyaç duyduğu, alanında yetişmiş, konusunda uzmanlaşmış genç bireyleri topluma en iyi donanımlara sahip olarak kazandırabilmek önde gelen hedeflerimizden biridir. Türkiye genelinde elde ettiği başarılardan dolayı gençlerimizin de tercihlerinde ön sıralarda yer alan Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi bu sene 350’ye yakın öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Mezunlarımıza hayatlarının bundan sonraki döneminde başarılar diliyorum. Hepiniz vatanına milletine hayırlı bireyler olarak inşallah ülkemize hizmet edeceksiniz. Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesine desteklerini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.


Rektör Prof. Dr. Rana Kibar Filistin meselesine dikkat çekerek başladığı konuşmasında, “Kurulduğu günden itibaren tüm hukuk normlarını, insani ve ahlaki değerleri yok sayan İsrail'in Ortadoğu’da sebep olduğu yıkım ve dram insanlık vicdanını derinden yaralamıştır. Başta Gazze, Refah, Doğu Türkistan ve Arakan olmak üzere yaşanan zulüm ve vahşetin bir an evvel sona ermesini temenni ediyorum.” dedi.
Evlatlarını büyük bir özveriyle yetiştiren ve her alanda olduğu gibi eğitim süreçlerinde de onlara her türlü fedakarlıklarda bulunan değerli ailelere seslenen Rektör Prof. Dr. Kibar, “Öğrencilerimizi bilimsel bilgi ve beceri kazanmış, toplumun değerlerine saygılı, zihinsel, duygusal, bedensel, sosyal ve manevi olarak dengeli ve güçlü profesyonel sektör uzmanları olarak sizlere teslim ediyoruz. Mezun öğrencilerimize bundan sonraki yaşamlarında başarılar dilerim. Yolları ve bahtları açık olsun, Allah yar ve yardımcıları olsun.” dedi.


Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya yaptığı konuşmada: “Sevgili öğrenciler ve onların çok kıymetli aileleri, değerli akademisyenlerimiz, hocalarımız, bugün güzel bir vesileyle yaklaşık 350’ye yakın öğrencimizin hayatlarının en önemli anlarından birinin içinde yani mezuniyet töreni vesilesiyle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün başarı ile mezun olan bu zor yolculukta diplomayı almaya hak kazanan tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Evlatlarını yalnız bırakmayan onlara hep destek olan tüm velilere de şükranlarımı sunuyorum. Yeni başlayacak bu yolda; burada edindiğiniz hem mesleki, hem eğitim, hem ahlak, hem erdem, hem de size ait olan tüm değerler ile artık Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi mezunu olarak, birey olarak Manisa CBÜ Üniversitesinin anlamlı bir şekilde kabul görmesinin bir temsilcisi oldunuz. Ben şimdiden yeni başlayacağınız hayat yolunda hepinize başarılar diliyorum. Burada edindiğiniz bilgi, beceri ve erdemlerle hayatta önünüze çıkacak tüm zorluklar aydınlatma iradesine de sahip olduğunuzdan eminim. Mezuniyetinizin hayırlı uğurlu olması temennisiyle sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Okula destek olan firmalara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından, okul birincileri Buğra Bilge Çelik ve Yunus Emre Demirci birincilik kütüğüne başarı plaketini çaktı. Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesinin ardından törene katılan tüm öğrencilere temsili mezuniyet belgeleri, okulun akademik personeli tarafından takdim edildi.
Program, mühendis andının okunmasının ardından, okul bahçesinde kep atma ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Düzenlenen mezuniyet törenine Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Cumhuriyet Başsavcısı Bahri Yalçınöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dursun, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Müftüsü Ömer Çoban, Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Orhan Eratıcı, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demir, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök, öğretim görevlileri, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Nazım Balyapan, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk Temel, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
 -Haber:Burak Pehlivan