Manisalılar Kadın Cinayetlerine Karşı Tek Yürek Oldu

Manisalılar Kadın Cinayetlerine Karşı Tek Yürek Oldu

Manisalılar Kadın Cinayetlerine Karşı Tek Yürek Oldu
Editor: Turgutlu Manşet
12 Ekim 2024 - 14:41 - Güncelleme: 12 Ekim 2024 - 14:43


CHP Manisa ve Turgutlu Gençlik Kolları, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde kadına ve çocuğa yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla Manisa'nın ilçelerinde “Artık Dur De!” başlıklı eşzamanlı basın açıklaması düzenledi. 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Alanı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında, gençler 2024 yılının ilk dokuz ayında 297 kadının öldüğünü vurguladı.

Açıklamada, "Kadınlar bu ülkede sadece eşitlik için değil, hayatta kalabilmek için mücadele ediyor" denildi. İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin kadınlara yönelik şiddeti artırdığına dikkat çekilirken, bu sözleşmenin yeniden yürürlüğe girmesi gerektiği ifade edildi. Katılımcılar, kadınların yaşam hakkının pazarlık konusu olmadığını ve her alanda şiddete karşı duracaklarını belirtti.
Ayrıca, 6284 sayılı kanunun etkin bir şekilde uygulanması gerektiğinin altı çizildi. "Yasa var ama uygulama yok. Kadınlar korunması gereken yerde ölüme terk ediliyor" denilerek, bu durumun kabul edilemez olduğu vurgulandı.
Toplantıda, sokaklarda korkusuzca yürüyebilmek ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadele edecekleri sözleri verildi. "Kadın cinayetlerini durdurana kadar susmayacağız" diyerek, seslerinin her yerde yankılanacağı mesajı verildi.
Açıklama, "Yaşayan her canlıya saygı duyan, sevgi diliyle yaşayan, hür ve eşit bir toplum olana dek mücadelemize devam edeceğiz" ifadeleriyle son bulurken, CHP Turgutlu İlçe Başkanı Hasan Ayma şiddete karşı ortak bir duruş sergileyerek, toplumsal farkındalık oluşturma amacıyla herkesi, şimdiye dek hayattan koparılan tüm kadınlar için 3 dakikalık saygı duruşuna davet etti. Saygı duruşunun ardından eylem son buldu.