Manisa Şehir Hastanesi'nden Yine Bir "İlk"

Supin (sırtüstü) Perkütan Nefrolitotomi (PNL) ameliyatı Manisa’da ilk kez Manisa Şehir Hastanesi'nde uygulandı.

Manisa Şehir Hastanesi'nden Yine Bir "İlk"

Supin (sırtüstü) Perkütan Nefrolitotomi (PNL) ameliyatı Manisa’da ilk kez Manisa Şehir Hastanesi'nde uygulandı.

Manisa Şehir Hastanesi'nden Yine Bir
Editor: Turgutlu Manşet
13 Eylül 2024 - 12:19 - Güncelleme: 13 Eylül 2024 - 13:52

Bulantı ve böbrek ağrısı şikayeti ile Manisa Şehir Hastanesi üroloji kliniğine başvuran Melike Hanım'a yapılan tetkiklerin ardından böbreklerinde taş ve toplayıcı sistemde genişleme tespit edildi. Hastaya ülkemizde sayıca az merkezde yapılan ve Manisa'da ilk olma niteliği taşıyan Supin Perkütan Nefrolitomi adı verilen böbrek taşı ameliyatı yapıldı. Teknik olarak biraz daha tecrübe gerektirmesi nedeniyle, dünyada ve ülkemizde çoğunlukla yüzüstü pozisyonunda yapılmakta olan Supin PNL ameliyatı Manisa Şehir Hastanesi'nde başarılı bir şekilde gerçekleşti.
Başarılı ameliyatı gerçekleştiren doktorlardan Üroloji Hekimi Op. Dr. Mehmet Şirin Ertek ameliyat sonrası şu açıklamalarda bulundu: 
"Supin PNL ameliyatını yapabilecek imkanı sağladıkları için İl Sağlık Müdürlüğü'ne ve hastane yönetimimize teşekkür ederim. Ameliyatı birlikte yaptığımız Op. Dr. Cemil Öztürk’e, bana desteklerini esirgemeyen ve her zaman yanımda hissettiğim başta Prof. Dr. Bilal Gümüş hocamız olmak üzere kliniğimizin kıymetli hocalarına, ameliyatı güvenli bir şekilde yapmamızı sağlayan anestezi ve ameliyathane ekibine, ameliyat öncesi ve sonrasında üstün performansla hasta takibini yapan değerli servis hemşirelerimize katkılarından dolayı çok teşekkür ederim."

Ameliyat sonrası hasta Melike Hanım da 15 senedir çektiği ağrılardan kurtulduğu için hastaneye ve sağlık çalışanlarına teşekkürlerini iletti.