Manisa Emniyeti’nden ‘Şeker Görünümlü Uyuşturucu’ İddialarına Yanıt

Manisa Emniyeti’nden ‘Şeker Görünümlü Uyuşturucu’ İddialarına Yanıt

Manisa Emniyeti’nden ‘Şeker Görünümlü Uyuşturucu’ İddialarına Yanıt
Editor: Turgutlu Manşet
26 Ekim 2024 - 11:52

Manisa Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan “okul önlerinde şeker şeklinde uyuşturucu dağıtılıyor” iddiaları üzerine basın açıklaması yaparak, bu tür bir duruma rastlanmadığını duyurdu. Emniyet yetkilileri, yapılan incelemelerde ve denetimlerde böyle bir olayın tespit edilmediğini, eğitim ve öğretim faaliyetlerinin güven içinde sürdüğünü bildirdi.

Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve diğer şubelerin iş birliği ile çocukların güvenli bir eğitim ortamında öğrenim görmeleri için okul çevresinde denetim faaliyetlerinin hız kesmeden sürdüğünü belirtti. Açıklamada, sosyal medyada dolaşan ve hızla yayılan bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı ve Manisa’da böyle bir olayın yaşanmadığı vurgulandı.

Manisa Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara herhangi bir şüpheli durumla karşılaştıklarında ilk olarak emniyet birimlerine başvurmaları çağrısında bulundu. Emniyet yetkilileri, böyle durumların emniyete bildirilmesinin bilgi kirliliğini önlemede ve olumsuz durumlara karşı hızlı müdahale açısından önemli olduğunun altını çizdi.
Emniyet yetkilileri, “Devletimizin uyuşturucu ile mücadelesine destek vermek isteyen vatandaşlarımızın ve ailelerimizin güvenliği için, her türlü şüpheli durumda doğrudan emniyet birimlerine ulaşmaları önem arz etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü, toplumun güvenliğine katkı sağlamak amacıyla yürüttüğü bu mücadelede vatandaşların duyarlılığını beklediğini belirterek, kamuoyuna duyurdu.