Manisa’da Kurban Bayramı Öncesi Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurban Bayramı öncesi Manisa’da alınan güvenlik tedbirleri, Vali Enver Ünlü başkanlığında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, kaymakamlar ve ilgililerin katılımıyla değerlendirildi.

Manisa’da Kurban Bayramı Öncesi Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi

Kurban Bayramı öncesi Manisa’da alınan güvenlik tedbirleri, Vali Enver Ünlü başkanlığında İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, kaymakamlar ve ilgililerin katılımıyla değerlendirildi.

Manisa’da Kurban Bayramı Öncesi Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Gerçekleştirildi
Editor: Turgutlu Manşet
14 Haziran 2024 - 18:21

Toplantıda kurban kesim yerleri, asayiş ve güvenlik tedbirleri, orman yangınları konuları ele alındı.
Vatandaşlarımızın bayramı huzur ve güven ortamında geçirebilmeleri amacıyla Valiliğimiz koordinasyonunda gerekli tüm tedbirler alınmıştır.
Bu kapsamda, İlimizde bayram süresince;

  • 403 personel
  • 8 drone
  • 1 cayrokopter ile trafik denetimi,
 
  • 4 bin 792 personel
  •  796 asayiş ekibi
  •  38 motosiklet
  •  15 drone
  • 2 dedektör köpek ile asayiş hizmeti verilecektir.
Kurban Bayramı tatili süresince, 112 Acil Çağrı Merkezi, İtfaiye, Orman Teşkilatımız ve sağlık personelimiz görev başında olacaktır. Ayrıca telefon, elektrik, doğalgaz, su kesinti ve arızalarına karşı ilgili kurumlarımızca gerekli önlemlerin alınması da sağlanmıştır.
Bayramı sevinçle, tadında yaşayabilmek için; bayram tatilinde ailelerinin ve sevdiklerinin yanına gitmek üzere yola çıkacak olan sürücülerimizin trafik kurallarına her zamankinden çok daha fazla riayet etmelerini, emniyet kemeri, aşırı hız gibi trafik kuralı ihlallerinden kaçınmalarını, uykusuz, yorgun araç kullanmamalarını önemle rica ediyoruz.
Orman Yangınlarına Karşı Tedbirler Alındı
Artan hava sıcaklıkları sebebiyle son zamanlarda ilimizin ve ülkemizin çeşitli yerlerinde yangınlar meydana gelmektedir.
Özellikle yangın riski yüksek alanlarda ormanlık alanlara girilmesi, buralarda konaklanması ve ateş yakılması başta olmak üzere kısıtlamalara gidilmiş bu konuyla ilgili gerekli bilgiler kamuoyuyla paylaşılmıştır.
Maalesef ki anız yakılması, bağ bahçe temizliği sebebiyle de zaman zaman bizleri üzen hadiseler meydana gelmektedir. Bu konuyla ilgili uyarılarımızı tekrar ediyoruz. Anızların yıkılmasına, bağ ve bahçe temizliğinde malzemelerin yakılmasına müsaade edilmeyecektir.
Bu konuda emniyet ve jandarma birimlerimiz, orman teşkilatımız, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından Valiliğimiz koordinasyonunda gerekli tüm tedbirler alınmıştır. Vatandaşlarımızdan da ciğerlerimiz olan ormanların yok olmaması için belirlenen kurallara uymalarını önemle rica ederiz.
Bir diğer husus da 2024 yılı Kurban Bayramı tatili ve 2023-­2024 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesinin aynı döneme rastlaması nedeni ile vatandaşlarımızın 14-­15 Haziran 2024 tarihlerinde özellikle büyük şehirlerimizden diğer şehirlerimize ve turizm bölgeleri istikametine gidebileceği ve taşıt trafiğinin büyük oranda yoğunlaşabileceği göz önünde bulundurularak;
O5 (Gebze-­İzmir) otoyolunda Manisa katılımlarından (arada kalan girişler dahil) itibaren, D300 karayolunda Manisa katılımlarından (arada kalan girişler dahil) itibaren, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların 14 Haziran 2024 Cuma günü saat 06.00’den itibaren 16 Haziran 2024 Pazar günü saat 05.00’e kadar trafiğe çıkmaları yasaklanmıştır.
Ancak tedarik süreçlerinin aksamaması için yaş sebze/meyve, süt ve süt ürünleri gibi bozulabilir gıdalar, dondurulmuş gıdalar, canlı ve kesme çiçek, ilaç, tıbbi malzeme, posta/süreli yayın, kurbanlık ile akaryakıt taşıyan kamyon, çekici ve tanker cinsi taşıtların öncelikle ana arterler haricindeki güzergahlarda, zorunluluk halinde ise ana arterler üzerinde en az süreyle bulunacak şekilde istisnai olarak seyirlerine izin verilecektir.
Kurban Kesim Yerlerinin Kullanılması Gereklidir
Kurban Bayramı, vatandaşlarımızın dini vecibelerini yerine getirdiği önemli bir dönemdir. Bu sebeple kurban kesim işlemlerinin hijyenik ve düzenli bir şekilde yapılması için İlimizde gerekli tedbirler alınmıştır. Kesim işlemlerinin kontrolsüz ve uygunsuz yerlerde yapılması, ciddi sağlık sorunlarına yol açıp, çevre kirliliğine sebebiyet vermektedir. Bu nedenle tüm vatandaşlarımızın, İlimizde belirlenen kurban kesim yerlerini kullanmalarını önemle rica ederiz.
Vatandaşlarımız Kurban Bayramı süresince de acil durumlarda 112’yi arayarak bildirimde bulunup, yardım isteyebilirler.
Vatandaşlarımızın alınan tedbir ve kurallara uymasını önemle rica eder, Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız.