• Reklam

Kıbrıs Şehidi Turgutlulu Yusuf Şahin'in Adı Ölümsüzleştirildi

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında teröristlerce şehit edilen Turgutlulu Piyade Onbaşı Yusuf Şahin'in adı Turgutlu’da isminin verildiği parkta yaşatıldı.

Kıbrıs Şehidi Turgutlulu Yusuf Şahin'in Adı Ölümsüzleştirildi

Kıbrıs Barış Harekatı sırasında teröristlerce şehit edilen Turgutlulu Piyade Onbaşı Yusuf Şahin'in adı Turgutlu’da isminin verildiği parkta yaşatıldı.

Kıbrıs Şehidi Turgutlulu Yusuf Şahin'in Adı Ölümsüzleştirildi
Editor: Turgutlu Manşet
20 Temmuz 2024 - 18:41

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde, Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan Turgutlulu Yusuf Şahin’in ismi parkta yaşatıldı.
Kıbrıs Barış Harekatı sırasında teröristlerce şehit edilen Turgutlulu Piyade Onbaşı Yusuf Şahin'in adı Turgutlu’da isminin verildiği parkta yaşatıldı.

Turgutlu Belediyesi tarafından Şehit Yusuf Şahin Parkı’nın açılışı düzenlenen törenle yapıldı. Açılış töreni, Kıbrıs Barış Harekatının 50’nci yıldönümde, Özyurt Mahallesi Şehitler Yolu ile Ceylan Sokak kesişiminde gerçekleşti.

Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Evren Erbaş açılışta yaptığı konuşmada, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümüne ulaşmanın gurur kaynağı olduğunu belirterek, büyük kurtuluş mücadelesinde canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit’i, Necmettin Erbakan’ı ve hayatını Kıbrıs halkının özgürlüğü ve bağımsızlığına adayan Rauf Denktaş’ı saygı ve minnetle andı.  Erbaş konuşmasının devamında; “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yıl dönümünün kutlandığı bugünde Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan evladımız, hemşehrimiz Şehit Yusuf Şahin’in ismini yaşatıyor olmaktan duyduğum onuru ve gururu ayrıca belirtmek isterim. Onlar vatan için, bağımsızlık için savaştılar, dövüştüler, gerektiğinde canlarını verdiler. Bugün bize düşen onların emanetine sonuna kadar sahip çıkmak olacaktır. Hepimiz için anlamlı olan bugünde açılış törenimizde bizleri yalnız bırakmayan kahraman şehidimiz Yusuf Şahin’in ailesine teşekkür ederim. Cennet vatanımız ve milletimizin birliği, bağımsızlığı için göğüs göğüse, cesurca mücadele eden Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Şehit Yusuf Şahin Parkı’mız Özyurt Mahallemize ve Turgutlu’muza hayırlı, uğurlu olsun.” Dedi.

Açılışa katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu "Turgutlu'da, 1974 yılında 2.Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında teröristlerle girilen çatışmada Çatalköy mevkiinde kahramanca şehit olan Yusuf Şahin’in adının yaşatılması adına atılan bu adımdan dolayı çok mutlu olduk. Şehit Yusuf Şahin Parkı'nın hayata geçirilmesinde emeği olan herkeste teşekkür ediyorum" dedi.

Programda konuşan Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya:” Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kararlılığı ve başarısıyla gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50’nci yıldönümünde ilçemizde bulunan parka Şehit Yusuf Şahin isminin verilmesi dolayısıyla bir araya gelmiş bulunuyoruz. İki Devlet Tek Millet düşüncesiyle hareket eden dönemin devlet yetkilileri sayesinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bağımsızlığına kavuştu. Bu vesileyle Kıbrıs şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi. Katılımcılara pilav, ayran ikramında bulunuldu.
Şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması yönünde yapılan çalışmalardan dolayı memnun olduklarını belirten Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu sorumlusu Ahmet İlter "Şehidimiz Yusuf Şahin’in adının Turgutlu’da yaşatılması için destek veren Turgutlu Belediyesi Meclis üyelerimize ve Belediye Başkanımız Çetin Akın'a teşekkür ediyorum" dedi.

Programa; Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Dursun, İlçe Jandarma Komutanı Vekili Kıdemli Başçavuş İsmail Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Evren Erbaş, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu sorumlusu Ahmet İlter, Türkiye Gaziler Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık, meclis üyeleri ve gaziler katıldı.

-Haber:Burak Pehlivan