KAYMAKAM YILMAZ: “DEPREM İLÇESİYİZ”

KAYMAKAM YILMAZ: “DEPREM İLÇESİYİZ”

KAYMAKAM YILMAZ: “DEPREM İLÇESİYİZ”
Editor: Turgutlu Manşet
21 Şubat 2022 - 11:50

Turgutlu’da Kaymakam Ali Yılmaz başkanlığında, afet ve acil durum hallerinde alınacak önlemleri değerlendirmek, kamu kurum-kuruluşları ile sivil toplum örgütleri arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla oluşturulan Afet Bürosu görevlilerinin katıldığı bir toplantı yapıldı. 
Kaymakamlık Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam YILMAZ’ın yanı sıra; İlçe Afet ve Acil Durum İrtibat Bürosu üyeleri, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman GENÇOĞLU, İlçe Müftüsü Fethullah YAVUZ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ, İlçe Nüfus Müdürü Raziye MEDER, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Tuğran ŞEN, İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin ŞAHİN ve ilgili kurum personeli katıldı.
“Deprem Ülkesiyiz, Deprem İlçesiyiz”
Toplantıya katılan herkese başarılar dileyerek konuşmasına başlayan Kaymakam YILMAZ, “Afetler yönünden düşündüğümüzde hem ülkemiz hem de İlçemiz riskli sayılabilecek bir bölgede yer alıyor. Daha önceki dönemlerde ülkemizin yaşamış olduğu afetlerden çıkarılan derslerle yeni bir yönetim yapısı oluşturuldu. Bu yönetim yapısı içerisinde hem ülke genelinde bir afet müdahale planımız var hem de 81 il ile birlikte İlçemizi ilgilendiren afet müdahale planlarımız var. Ancak ilçemizde, olası bir afet ya da acil durum halinde İlçe Afet Bürosu (Kriz Merkezi) nasıl çalışacak, ne tür hazırlıklar yapabiliriz bunlara iyi hazırlanmalıyız” dedi.
İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü’nün Afet Müdahale Planı kapsamında ilçede yürütülecek çalışmalar, Kaymakamlıkça hazırlanan İlçe Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi Yönergesi hakkında sunum yaptığı toplantıda, ilçemizde meydana gelebilecek her türlü afet ve acil durumlar karşısında uygulamaya konulacak olan planlar ve afet yönetimini ilgilendiren konular görüşülürken, ana ve destek çözüm ortağı kurumlar tarafından afet öncesi, esnası ve sonrasında yürütülmesi gereken faaliyetler, İlçenin afet risk ve tehlikeleri de ele alındı.