KADEM Manisa İl Temsilcisi Özlem Akar İşyapan Oldu

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Manisa İl Temsilciğinde görev değişikliği gerçekleşti.

KADEM Manisa İl Temsilcisi Özlem Akar İşyapan Oldu

Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Manisa İl Temsilciğinde görev değişikliği gerçekleşti.

KADEM Manisa İl Temsilcisi Özlem Akar İşyapan Oldu
Editor: Turgutlu Manşet
23 Mayıs 2024 - 17:31

KADEM Manisa Temsilciliğinin kurucusu Uzm. Dr. Ümit Atman, görev süresinin sona ermesi nedeniyle, tüzük gereği olarak yedi yılın sonunda, İl Temsilciliği görevini Özlem Akar İşyapan’a devretti.

KADEM Manisa Temsilcilik binasında yapılan devir- teslim töreninde konuşan Uzm. Dr. Ümit Atman:“ Kurulduğumuz günden bu yana, kadının insan hakları dedik. Çünkü biz, kadını cinsiyetçi yaklaşımlardan arınmış, kadın ve erkek arasında adaleti önceleyen ve kadını toplumun taşıyıcısı ve  tamamlayıcısı gören bir söylemi önce zihinlerimize yerleştirdik sonra vicdanlarımıza seslendik. Bizden beklenen sorumluluğu, yerine getirmek için bıkmadan usanmadan yedi yıl boyunca Adalet dedik. Adaletten hareketle, milli manevi ve toplumsal değerlerimizi gün yüzüne çıkartarak yeni bir  kamusal ve özel alan inşa etmeye çalıştık. Bu kavramların toplumsal hafızaya yerleşmesi ve bu doğrultuda ortak bir bilinç oluşması kaygısıyla demokrasi kavramına özellikle vurgu yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Demokrasinin sadece söylemlerde geçtiği bir toplum olmak yerine,  sosyal, siyasal ve ekonomik alanlarda birlikte var olan birlikte üreten ve nesilden nesle geçecek sağlıklı bir toplumun oluşmasını hedefledik. İnsanın ilk öğretmeni olan annedir, yani kadınlar toplumun temelidir. Güçlü, kendine güvenen, kararlı, eğitimli ve sağlıklı düşünebilen anneler, kadınlar ve aileler insanlığın geleceği için teminattır. Biz de KADEM Manisa olarak güçlü bir ülke için güçlü kadınlar dedik. Kadınların özünde olduğu gibi, toplumun esas unsurları olabilmelerini hedef edindik.
Değerli Dostlar, biz bir kervan olarak yola çıktık. Her durağımızda yeni kadınları yeni, gönüllüleri kervanımıza kattık. Bugün geldiğimiz bu noktada, bayrağı çok değer verdiğim kız kardeşim Özlem Akar İşyapan’a devrediyorum.
Biliyorum ki, kadim tarihimizde olduğu gibi, adaletin ve hakkaniyetin düstur edinildiği, kadının değerli görüldüğü sağlıklı bir topluma ve geleceğinden umutlu, her bakımdan bilinçli bir nesle sahip olmak için, daha çok çalışmalıyız. Özlem Akar İşyapan kardeşimin, bu yolda bayrağı aldığı yerden daha yukarılara taşıyacağına inancım sonsuz kadın ve aileyi dert edinen bir akademisyen olarak, her zaman destekçisi olacağım.
Üstad Necip Fazıl’ın dizelerini hatırlayalım Eyvâh, eyvâh, Sakarya’m, sana mı düştü bu yük?
Bu dâvâ hor, bu dâvâ öksüz, bu dâvâ büyük!
Diyoruz ki, artık bu dava ne hor, ne de öksüz! Ve bu dava her daim büyük! Allah yar ve yardımcımız olsun.” dedi.
Kurucu İl Temsilcisi Uzm. Dr. Ümit Atman’ın konuşmasının ardından söz alan Özlem Akar İşyapan: “Kurucu İl Temsilcimize sonsuz teşekkür ediyorum. Temsilciliğimizi bulunduğu noktadan daha ileriye taşımak için elimden gelen gayreti sarf edeceğim.” dedi.

Karşılıklı olarak, iyi dilek ve temennilerin iletildiği devir teslim töreni çiçek takdiminden ardından sona erdi.