İtalyalı Öğrenciler Turgutlu’da

'Uluslararası Gençlik Değişimi'  programı kapsamında Manisa'ya gelen İtalyalı öğrenciler, Deneyap atölyesini ziyaret edip, Türk öğrencilerle drone yaptı.

İtalyalı Öğrenciler Turgutlu’da

'Uluslararası Gençlik Değişimi'  programı kapsamında Manisa'ya gelen İtalyalı öğrenciler, Deneyap atölyesini ziyaret edip, Türk öğrencilerle drone yaptı.

İtalyalı Öğrenciler Turgutlu’da
Editor: Turgutlu Manşet
29 Mayıs 2024 - 16:22

'Ulusalararası Gençlik Değişimi' projesi çerçevsinde Türkiye ve İtalya gençleri arasında, sürdürülebilirlik konusunda bilinci arttırmak, gençleri atık yönetimi ve geri dönüşüm konusunda eğitmek amacıyla hayata geçirilen 'Geleceğin Geri Dönüşüm Kahramanları' projesi kapsamında İtalya'nın Venedik şehrinin Polo Tecnico e Professionale di Venezia I.I.S. Vendramin Corner eğitim merkezinden 15 öğrenci ve 2 idareci Manisa'ya geldi.

Projenin Türkiye ortağı olan Manisa 75. Yıl Gençlik Merkezi ev sahipliğinde Manisa'da çalışmalarına başlayan heyet proje kapsamında Turgutlu Şehit Tolga Artuğ Gençlik Merkezi'nde ki Deneyap Atöylesini ziyaret ederek, drone yaptı.

Türkiye'ye 37 kez geldiğini belirten İtalyan idareci Giancarlo Vettori bir çok projeye katıldıklarını belirterek yaptığı açıklamada "Gençlik merkezlerini ilk defa keşfetme fırsatı buldum ve yakından tanıma imkanına sahip oldum. Burada sunulan fırsatlar, kurslar özellikle öğreniler için ücretsiz yapılan etkinlikler büyük bir fırsat. Gördüklerim karşısında çok etkilendim. Öğrencilerimizden bir çoğu ilk defa Türkiyeye geldiler ve kafalarında ki ön yargıları tamamen değişti ve çok büyük dostluklar ve arkadaşlıklar edindiler" dedi.

15 yaşındaki İtalyan öğrenci Valerya "Türkiye'deki projeyi çok beğendim, ilk kez gelim. Gezdiğimiz bölgelerdeki mimarı yerleri ve özelliklede camiilerin mimarisini çok beğendim. Projedemizde olduklar verimli bir şekilde devam ediyor"

İtalya'da gemi kaptanlığı okuyan 18 yaşındaki Serena "Türkiyeye ilk defa geldim. Burada bize olan yaklaşım ve halkın misafir perverliği beni çok mutlu etti. Türkiye'de olmaktan çok mutluyum"

Manisa Celal Bayar Üniversitesi öğrencisi 19 yaşındaki Eda Yoğuran "Proje için seçilen 15 gençten biriyim. İtalya ve Türkiye olarak hep birlikte hem bizim hemde onların kültürlerini yakından tanıma şansı buluyoruz. Bakanlığın ve Deneyap Atölyelerinde yaptığımız etkinlikler ile geleceğe yönelik neler yapabileceğimiz konusunda çalışmalar yapıyoruz. Onlar Deneyap Atölyeleri ile Bakanlığın bize sunmuş olduğu imkanları yakından tanıma fırsatı buluyor. Bize çok iyi dönüşler yapıyorlar. Bakanlığın bize sağladığı imkanlardan dolayı çok teşekkür ediyoruz" dedi.