İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ KUTLANDI

İSTİKLAL MARŞI’NIN KABULÜ VE MEHMET AKİF ERSOY’U ANMA GÜNÜ KUTLANDI
Editor: Turgutlu Manşet
11 Mart 2022 - 14:28

Turgutlu’da 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ’nün 101. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü düzenlenen programla kutlandı.
İstiklal Marşımızın 12 Mart 1921'de TBMM tarafından kabulünün 101. yıl dönümü ile Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u anma günü dolayısıyla, Şehit Suat Akıncı Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda “Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet” temalı anma program düzenlendi.
Kaymakam Ali YILMAZ’ın katıldığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.  “İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy” konulu sinevizyon gösterisiyle süren programda, öğretmen Pelin ÖZDEMİR BENEKLİ’nin günün anlam ve önemine ilişkin konuşması sonrasında Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali ERBAŞ tarafından Kur’an-ı Kerim Tilaveti, Turgutlu Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Enes TAŞ tarafından İstiklal Marşı’nın okunması, Milli Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'un şiirlerin okunması ve İstiklal Marşı Oratoryosu gösterileri sunuldu. Program sonunda Gülneva Organizasyon ekibi tarafından günün anlam ve önemine uygun mini konser verildi.
Programın ardından 'İstiklal Marşı ve Mehmet Akif ERSOY' konulu resim sergisinin gezilmesiyle sona eren programa, Kaymakam Ali YILMAZ ve Cumhuriyet Başsavcısı Ali BİÇER’in yanı sıra, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Fırat HONAZ, İlçe Jandarma Komutan V. J. Asb. Kd. Bçvş. İsmail DEMİR, İlçe Emniyet Müdürü Harun TUTAK, Turgutlu AK Parti İlçe Başkanı Serkan BAŞ, MHP Turgutlu İlçe Başkanı Halil KONUŞ, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk TEMEL, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet ÖLMEZ ve Şube Müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu Sorumlusu Ahmet İLTER, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı Turgutlu Temsilcisi Hüsamettin Sağlık, Şehit Aileleri, Gazi ve Aileleri, STK Temsilcileri, kurum amirleri, sınırlı sayıda öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar katıldı.