CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramın ilk gününü Manisa’da geçirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı’nın ilk gününde memleketi Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramın ilk gününü Manisa’da geçirdi

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı’nın ilk gününde memleketi Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bayramın ilk gününü Manisa’da geçirdi
Editor: Turgutlu Manşet
19 Haziran 2024 - 21:04

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile birlikte Kurban Bayramının ilk gününde bayram namazını Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camii’nde kıldı. Bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Özel, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.
 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurban Bayramı’nın ilk gününde memleketi Manisa’da bir dizi program gerçekleştirdi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ve il yönetiminin de eşlik ettiği ziyarette, ilk olarak Şehzadeler ilçesi Hatuniye Camii’nde bayram namazı kılındı. Bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Özel, basın mensuplarının da sorularını yanıtlayarak, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı.
 
Özel, “Sizleri görmek güzel. Manisa'mızda olmak güzel”
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaptığı açıklamada, "Kurban Bayramımız mübarek olsun. Kurban Bayramı'nda memleketimizdeyiz. Baba evindeyiz, ana kucağındayız. Çok değerli Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte Hatuniye Camii'nde bayram namazımızı kıldık. Bir kez daha başta bütün hemşehrilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Başta Filistin olmak üzere dünyanın neresinde kan varsa, gözyaşı varsa durmasını diliyoruz. Dünyadaki bütün ülkelerin Filistin devletini tanımasını ve İsrail'in yaptığı bu insanlık suçuna karşı, katliama karşı, soykırıma karşı artık en sert tedbirlerin alınmasını diliyoruz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi yurtta barış istiyoruz, dünyada barış istiyoruz. Bu güzel bayram gününden sonra artık ne ülkemizde, ne dünyanın herhangi bir yerinde çocukların, annelerin gözyaşı akmasın, savaşlar olmasın. Bir kez daha burada sizlerle birlikte olduğumuz için, memleketimizde olduğumuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Sizleri görmek güzel. Manisa'mızda olmak güzel. Ümit ediyorum bundan sonra daha güzel günlerde hep birlikte olacağız" dedi.

Özel ve Zeyrek, kabir ziyaretlerinde bulundu
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile birlikte kabristan ziyaretleri de gerçekleştirdi. Özel ve Zeyrek, Çatal ve Kırtık mezarlıkları ile asker ve polis şehitliklerini ziyaret etti. İlk olarak Manisa Tarzanı olarak bilinen Ahmet Bedevi’nin mezarı ziyaret edilerek, dualar okundu. Ardından Genel Başkan Özel’in, dedesi Agah Menemenlioğlu, anneannesi Sadriye Menemenlioğlu, dedesi Abdullah Özel, babaannesi Penbe Özel, amcası Cevdet Özel’in kabirleri de ziyaret edildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’in babası Ahmet Zeyrek ile 12 Eylül öncesi öldürülen eczacı meslektaşları Neşe Gülersoy, Mete Erdem, Cemil Çöllü, Manisa’da belediye başkanlığı yapmış olan Adil Aygül, Ersan Atılgan’ın kabirleri de ziyaret edildi, dua edilip, karanfil bırakıldı.
 
Canlı Hayvan Borsası ve Büyükşehir’in mezbahası da ziyaret edildi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, kabristan ve şehitlik ziyareti sonrasında Manisa Şehzadeler Canlı Hayvan Borsası ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Mezbahasını ziyaret ederek burada satıcılar, kurban kesimi yapan çalışanlar ile kurban kesimini bekleyen vatandaşlarla sohbet edip, bayramlarını tebrik ettiler.