Başkan Çetin Akın: “Basın emekçileri, yine bu zorlu günleri aşmamızı sağlayacak kişilerdir”

Başkan Çetin Akın: “Basın emekçileri, yine bu zorlu günleri aşmamızı sağlayacak kişilerdir”

Başkan Çetin Akın: “Basın emekçileri, yine bu zorlu günleri aşmamızı sağlayacak kişilerdir”
Editor: Turgutlu Manşet
23 Temmuz 2023 - 22:12


Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, basın emekçilerinin 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını yayınladığı mesajla kutladı. Mesajında şartlar ne olursa olsun gerçekleri yazmaktan asla geri adım atmayan basın emekçileri, yine bu zorlu günleri aşmamızı sağlayacak kişiler olduğunu belirten Başkan Çetin Akın, özgür basın mücadelesinde basın mensuplarının her zaman yanında olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Başkan Çetin Akın mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri haber alma özgürlüğü, temel dayanaklarından birisi de güçlü ve bağımsız bir basına sahip olunmasıdır. Basın emekçileri, Türk basınında sansürün kaldırılışının 115. yılında fazlasıyla baskıya ve sansüre maruz kalıyor. Bu yaşanan sıkıntılarla gazeteciler yaşam şartlarında zorlanıyor, mesleklerini yapamaz duruma geliyor. Dolayısıyla bu baskı ortamında meslek ilkelerine uygun, kişi ve hak hürriyetlerine saygılı, özgür ve tarafsız basın emekçilerinin üstlendiği büyük sorumluluk günümüzde daha da artıyor. Her şeye rağmen şartlar ne olursa olsun gerçekleri yazmaktan asla geri adım atmayan basın emekçileri, yine bu zorlu günleri aşmamızı sağlayacak kişilerdir. Özgür basın mücadelesinde basın mensuplarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, ’Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.’ Bu duygu ve düşüncelerle, Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıl dönümü olan bu önemli ve anlamlı günde; kalemini demokrasi, insan hakları, adalet ve barış için kullanan tarafsız ve özgür bir biçimde mesleğinin icra eden Turgutlu’muz ve Manisa’mızdaki basın emekçilerimiz başta olmak üzere tüm basın mensuplarımızın 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, tutuklu gazetecilerin bir an önce özgürlüklerine kavuşmalarını temenni ediyorum. Dilerim ki, bu anlamlı gün gerçek bir bayram gibi kutlansın.”