Başkan Akın, SGK ve Vergi borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında görüşülen maddeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın, SGK ve Vergi borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında görüşülen maddeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Akın, SGK ve Vergi borçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu
Editor: Turgutlu Manşet
19 Ağustos 2024 - 12:11 - Güncelleme: 19 Ağustos 2024 - 12:12

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, gerçekleştirilen olağanüstü meclis toplantısında görüşülen maddeler hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi.

''Gündeme getirdiğimiz maddelerle ilgili sizlere bilgiler aktaracağım. Şubat ayı giderlerimiz personel giderlerimiz, SGK ve vergi giderlerimiz dahil 45 milyon 375 bin TL. İller Bankasından Turgutlu Belediyesine gönderilen para ise 28 milyon 199 TL. Mart ayı toplam giderlerimiz 49 milyon TL. İller Bankasından gelen payımız 33 milyon 400 bin TL. Nisan ayı 45 milyon TL toplam giderimiz, iller bankasından gelen payımız 26 milyon TL. Mayıs ayı toplam giderimiz 46 milyon TL, iller bankasından gelen pay 24 milyon 900 TL. Haziran ayı toplam giderimiz 49 milyon TL, iller bankasından gelen pay 30 milyon 634 bin TL. Son olarak Ağustos ayında toplam giderimiz 49 milyon TL, 29 milyon TL ise iller bankasından gelen payımız.
8 aylık hesap yaptığımızda toplam 574 milyon TL giderimiz var, toplam gelirimiz 498 milyon TL. Vergi tahsilatlarımızda bina vergisi olarak 52 milyon 493 bin TL alacağımız var şu ana kadar tahsis edilmiş rakam 23 milyon TL arsa vergilerinden 18 milyon 788 bin TL alacağımız var tahsis edilen 8 milyon TL arazi vergilerinden 7 milyon TL alacağımız var tahsis edilen 2 milyon 551 bin TL.
Bu ortamda bu gemiyi yürütmek gerçekten zor. Hem ülke zor günler yaşıyor ekonomik olarak, hem de Turgutlu Belediyesi ve Türkiye’deki diğer belediyeler aynı durumda. Bizim çok önemli bir avantajımız var. Turgutlu Belediyesi olarak cari borcumuz hiç yok. Yalnızca devlete vergi ve SGK borcumuz var ve ayrıca yürüyen projelerimiz var. Kültür Sanat Merkezi ve Kadın Sığınma Evi ile spor kompleksini bu zorluklar içerisinde belirli bir noktaya getirdik. Ancak bu hamlelileri yapmamış olsaydık, Sayın Cumhurbaşkanımız bu paraların tahsili ile ilgili açıklamada bulundu ve harekete geçildi dolayısıyla böyle bir tedbir almamız gerekiyordu. Vergi dairesine teklif edeceğimiz arazilerde devlet okulu şerhi var, SGK ya vereceğimiz yerlerde atıl kalmış belediyemize bir geliri olmayan yerler. SGK’ya vereceğimiz yerlerdeki arazilerde atıl kalmış, ciddi kira gelirleri olmayan, bizim dönemimizdeki imar uygulamalarıyla çıkardığımız alanlar. Bunları da eğer hem Vergi dairesi hem SGK kabul ederse bunlarda bizim istediğimiz gibi sonuçlanırsa belediyemiz borçsuz bir hale gelecek. Destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ederim.''