AYDIN; “UMUDUMUZ SAVAŞIN SONA ERMESİ”

AYDIN; “UMUDUMUZ SAVAŞIN SONA ERMESİ”

AYDIN; “UMUDUMUZ SAVAŞIN SONA ERMESİ”
Editor: Turgutlu Manşet
01 Mart 2022 - 18:18

TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaşın bir an önce müzakerelerle sona ermesini umut ettiklerini söyledi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası (TUTSO), Şubat ayı olağan meclis toplantısı Koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun bir şekilde gerçekleştirildi.
Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası meclis toplantı salonunda gerçekleştirilen Şubat ayı olağan meclisi, TUTSO Meclis Başkanı Yavuz Semizler’in açılış konuşmasıyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, 2022 yılı Ocak ayı meclis tutanağı okunarak onaylandı.
2022 Yılı Ocak ayı mizan cetvelinin tasdiki oybirliği ile kabul edildi.
TOBB tarafından 22.01.2022 tarih ve 735 sayılı yazıyla yeni eklenen, Tanım Değişikliği Yapılan ve Bölünen Nace Kodlarının Meslek Gruplarına eklenmesi görüşüldü, oy birliği ile kabul edildi.
Yönetim kurulunun izahatları bölümünde açıklamada bulunan TUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, odanın çalışmaları hakkında bilgiler verdi.
Aydın, “Umudumuz müzakereler sonucu içinde savaş olmayan bir çözüm bulunur”
Korona virüs salgını ile mücadele devam ederken 2022 yılına Rusya’nın Ukrayna’ya saldırması ile başladıklarını belirten, TUTSO Yönetim kurulu Başkanı Faruk Aydın, coğrafyamıza yakın bir alanda gerçekleşen bu saldırıların ülkemizi de hem politik hem de ekonomik anlamda yakından ilgilendirdiğini belirtti. 
Rusya’nın, Türkiye’nin en büyük doğalgaz tedarikçisi konumunda olduğunu belirten Aydın, “Türkiye ihtiyaç duyduğu doğalgazın yüzde 30’unu Rusya karşılıyor. Üstelik iki ülke arasındaki enerji alanındaki işbirliği doğalgazla sınırlı değil; petrol ihtiyacının yüzde 10’unu, kömür ihtiyacının üçte birini Rusya’dan karşılıyor. Şu gösteriyor ki bu saldırılar ülke ekonomimizi sanayiden tarıma ve turizme kadar etkileyecek. Ülkemizde de gerekli tedbirler alınarak süreç takip edilmekte vatandaşlarımızın tahliyesi hızlı bir şekilde gerçekleştirildi. Ticari tırlarımızın durumu ile ilgili TOBB’ da hızla bir kriz masası kuruldu. Sorunun müzakerelerle masada çözülmesi hem ülkemiz hem de dünya için büyük önem arz etmekte. Umudumuz müzakereler sonucu içinde savaş olmayan bir çözüm bulunur. Son olaylar bir kez daha gösterdi ki; ülkemiz dünya coğrafyası içinde çok önemli ve stratejik bir öneme sahip Mustafa Kemal Atatürk’ün vecize sözünü bir kez daha anmak istiyorum: “Yurtta Sulh Dünyada Sulh” dedi.
Aydın, “7 Meslek Grubumuzun Üyeleriyle Toplantı Gerçekleştirdik”
TUTSO Üyelerini dinliyor etkinliklerinin devam ettiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Aydın, “Odamız faaliyetlerini üyelerimize anlatmak, üyeler arası işbirliğini artırmak ve üyelerimizden gelen sorun ve talepleri toplamak amacı ile başlattığımız çalışmalarımızda 7 meslek komitemizin toplantısını gerçekleştirdik. 300’e yakın üyemizle bir araya geldik. Çalışmalarımıza önümüzdeki aylarda kalan meslek gruplarımız ile devam edeceğiz” dedi
Aydın, “1-2 Mart tarihleri arasında Ticaret Bakanlığı tarafından, dış ticaret bilgilendirme seminerleri video konferans yolu ile gerçekleştirilecek, toplantı ile ilgili detaylı bilgilere odamızdan ulaşabilirsiniz. Ayrıca, 2 Mart tarihinde KGF yeni destek paketleri bilgilendirme toplantısı video konferans yönetmemi ile gerçekleşecek duyurulara ve detaylı bilgiye odamız web sayfasından ulaşabilirsiniz” dedi.