Aslay, Sağanak Yağışta Özveriyle Çalışan Ekiplere Teşekkür Etti

Aslay, Sağanak Yağışta Özveriyle Çalışan Ekiplere Teşekkür Etti

Aslay, Sağanak Yağışta Özveriyle Çalışan Ekiplere Teşekkür Etti
Editor: Turgutlu Manşet
05 Temmuz 2023 - 21:31

MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay’ın Başkanlığında İdarenin Temmuz ayı Olağan İlçe Şefleri Toplantısı yapıldı. Aslay, toplantıda bayram öncesinde etkili olan sağanak yağış ve ekiplerin çalışmaları hakkında da konuşarak, “Ekiplerimiz son yağışlarda çok iyi çalıştı. Hepinizin emeğine sağlık. AFAD Başkanı da, Sayın Valimiz de Akhisar’a geldi, Akhisar’ı gezdi. Yapılan çalışmalar dolayısıyla Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Ekiplerin bu kadar hızlı müdahale etmesi ve ortada hiçbir şey kalmaması büyük bir başarıdır” dedi.
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğünün Temmuz ayı Olağan İlçe Şefleri Toplantısı BESOT Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Genel Müdür Aslay’ın Başkanlık ettiği toplantıya Genel Müdür Yardımcıları Erman Aydınyer, Gökhan Çevik, Emre Özünlü’nün yanı sıra Daire Başkanları ve ilçe şefleri yer aldı. Toplantıda, Daire Başkanlarına ve İlçe Şeflerine hitap eden Genel Müdür Aslay, yürütülen çalışmalar hakkında da bilgi aldı, talep ve istekleri dinledi. Toplantıda son aylarda tüm ülkeyi etkisi altına alan ve Manisa’da da etkili olan aşırı sağanak yağışlar hakkında da konuşan Genel Müdür Aslay, ekiplere gösterdikleri özveri nedeniyle teşekkür etti.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle yağış rejimleri düzensizleşti
Bayram öncesinde birçok ilçede sağanak yağışların etkili olduğunu söyleyen Aslay, “Birçok ilçemizde aşırı yağışlar vardı. Mevsim normallerinin üstünde ve yağış rejimlerinin dışında yağışlar yaşandı. İklim değişikliğinden hep bahsediyoruz. İklim değişikliğinin etkileri ve buna bağlı olarak aşırı ısınma ve yağış rejimlerinin düzensizleşmesi belki bir ayda yağacak yağışların bir saatte yağmasına neden oluyor. Akhisar’da en son 1 saatte 77 kilogram yağış düşmüştü. Metrekareye düşen yağış da toplamda 90 kilogramı geçmişti” dedi.
“Hepinize geçmiş olsun”
Aslay, konuşmasının devamında, “Dere yataklarının önünün kapatıldığını, kimi yerlerde üzerine ev yapıldığını, tarım arazisine çevrildiğini ya da atılan çöpler nedeniyle tıkanmış olduğunu belirterek, “Bugünkü yağışlar artık o dere yataklarını ortaya çıkartıyor. Salihli’de alt kesimlerde biraz sıkıntı yaşadık. Ahmetli’de kısmi taşkınlar oldu. Demirci’de, Selendi’de, Sarıgöl’de, Turgutlu’da, Saruhanlı Koldere’de aşırı yağış etkili oldu. Yağışların çok hızlı olması ve bir anda düşmesi nedeniyle ilçelerimizde bazı sıkıntılar yaşadık. Hepinize geçmiş olsun” ifadelerini kullandı.
AFAD Başkanı, Başkan Ergün’e teşekkür etti
Tüm birimleriyle sahada olduklarını belirten Genel Müdür Aslay, “Sağ olsun hem Genel Müdür Yardımcılarımız hem daire başkanlarımız, ilçe şeflerimiz, ekiplerimiz hızlı bir şekilde, özverili bir şekilde taşkınlara müdahale etti. İstenmeyen görüntüler kısa bir süre içerisinde ortadan kaldırıldı. Ekiplerimiz son yağışlarda çok iyi çalıştı. Hepinizin emeğine sağlık. AFAD Başkanı da, Sayın Valimiz de Akhisar’a geldi, Akhisar’ı gezdi. Yapılan çalışmalar dolayısıyla Sayın Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ettiler. Ekiplerin bu kadar hızlı müdahale etmesi ve ortada hiçbir şey kalmaması büyük bir başarıdır” dedi.