• Reklam

Aslay, Demircili Muhtarlara 665 Milyonluk Yatırımı Anlattı

Aslay, Demircili Muhtarlara 665 Milyonluk Yatırımı Anlattı

Aslay, Demircili Muhtarlara 665 Milyonluk Yatırımı Anlattı
Editor: Turgutlu Manşet
11 Ekim 2023 - 23:44


MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Demirci ilçesinde merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, 665 milyonluk alt ve üstyapı yatırımı ile atıksu arıtma tesisindeki son durumu anlattı. Demirci’nin geleceğine çok önemli bir yatırım yaptıklarını söyleyen Aslay, “İlçe, mahalle ayrımı yapmadan projelere hayat veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, 17 ilçenin refah seviyesini yükseltmek için çalışıyor” dedi.
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Demirci ilçesine tarihinin en büyük yatırımını yapıyor. İlçe merkezinin eski altyapısı tamamen yenileniyor. Çalışmaların yarıdan fazlasının tamamlandığı ilçede üstyapı işine de başlandı. Çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunmak için de Demirci Kaymakamlığında merkez mahalle muhtarlarıyla bir araya gelindi. Toplantıda, Demirci Kaymakamı Adem Kaya, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Erman Aydınyer ile Gökhan Çevik, MHP Demirci İlçe Başkanı Ümit Kanyılmaz, AK Parti Demirci İlçe Başkanı Nurullah Akgün, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya, Yatırım ve İnşaat Daire Başkanı Hilmi Serkan Emir, Abone İşleri Daire Başkanı Talip Akbaş, İlçe Hizmetleri Daire Başkanı Serpil Çakır, Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Şube Müdürü Gökhan Demir, şube müdürleri ve diğer altyapı çalışması yapan kurumların temsilcileri de yer aldı. Programda ilk olarak Kaymakamlık binası önünde sergilenen eski ve yeni boruları inceleyen Genel Müdür Aslay, Demirci Kaymakamı Adem Kaya’ya bilgilendirmede bulundu. Kaymakam Kaya’nın makamında yapılan görüşmenin sonrasında muhtarlarla toplantıya geçildi.
Kaymakam Kaya, “Demirci tarihinde eşi görülmemiş bir yatırım”
Demirci Kaymakamı Adem Kaya, muhtarlar toplantısında yaptığı açıklamada, “Demirci’mizde son 1 yılda önemli yatırımlar gerçekleştiriliyor. Demirci tarihinde eşi görülmemiş bir yatırım. Amacımız, Demirci’mize gelen bu güzel yatırımı en kısa zamanda vatandaşın hizmetine sunmak. Önümüzdeki 50-60 yılda Demirci’de altyapı sıkıntısı yaşanmayacak. Daha yaşanılabilir bir hale gelecek” dedi.
Başkan Selçuk’tan, Başkan Ergün’e teşekkür
Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ise yaptığı konuşmada, “Bu 665 milyon liralık gerçekten tarihi bir yatırım. Bu çalışma yapılmasa belki 2 yıl sonra içme suyu bulamayacak hale gelebilirdik. Kanal atıklarının pisliğiyle hasta olabilirdik. Üstyapının 3’te 1’ini de Demirci Belediyesi olarak biz yapacağız. Bunun için ihalemizi de gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyemizin fedakarca yaptığı bu yatırım Demirci için çok önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’e de sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.
165 KM’lik çalışmanın yarısından fazlası tamamlandı
Büyükşehir ve MASKİ olarak Demirci’ye 665 milyon TL yatırım yaptıklarını belirten Genel Müdür Aslay, “İlçe merkezinde 85 kilometre içme suyu, 80 kilometre de kanalizasyon hattı yenileme çalışması gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımız yarıyı geçti.  Yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarımıza Düvenönü mevkiinden menfez imalatı yaparak başladık. 260 metrelik menfez imalatıyla aşırı yağışlarda en çok suyun geldiği ve biriktiği noktaya çözüm üretmiş olacağız. Ayrıca, Selendi ve Menderes Caddelerinde de 1 kilometreye yakın yağmur suyu hattı imalatı yapacağız. Bu yeni projemizin yatırım maliyeti ise 10 milyon TL’dir. 750 bin metrekare olan kilit parke taş döşeme çalışmalarına da başlandı. Atıksu arıtma tesisinde yürütülen çalışmalarımızda da sona yaklaştık. Çalışmalar tamamlandığında yıllık 1 Milyon 730 bin metreküp atık suyun arıtımı yapılacak. Demirci ilçemize kamulaştırma çalışmalarına devam ettiğimiz 4 adet de içme suyu deposu inşa edeceğiz. 2021 yılında ilk ihale bedeli 95 Milyon lira olan projemizin iki yıllık süreçte fiyat farkı ve ilave işlerle birlikte bedeli 395 Milyon TL’ye çıktı. Arada ciddi bir fiyat farkı oluştu. Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla birlikte toplam 665 Milyonluk yatırımı Demirci’mize kazandırıyoruz” dedi.
Artık eski sağlıksız borulardan su içilmiyor
Açıklamalarına devam eden Aslay, “Demirci ilçemize içme suyu sağlayan asbest boruları değiştirerek, vatandaşlarımıza suyu daha sağlıklı bir şekilde ulaştırmayı hedefledik. Ayrıca, ilçemizde yağmursuyu ve kanalizasyon hatları birleşik sistemle çalışıyor. Bu iki hattı ayırarak aşırı yağışlarda meydana gelebilecek taşkınların önüne geçiyoruz. Kanalizasyon sularını da arıtarak derelere sağlıklı bir şekilde deşarjını yapacağız. Hatlarda bir arıza meydana geldiğinde su yüzeye çıkmadığı için görülmüyor, su kaçakları tespit edilemiyordu. Bu da kayıp kaçak oranını yüzde 50 arttırıyordu. Bu boruların yol hizasına alınmasıyla yüzde 50 olan kayıp kaçağı önleyip, işletme planı olmayan yerler kayıt altına alınmış oluyor. Atıksu arıtma tesisimiz ile de artık Demirci’de de daha sağlıklı bir çevre inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.
AAT’yle insan sağlığı ve tarım arazileri korunacak
Genel Müdür Aslay, atıksu arıtma tesisinin Demirci için önemini anlattığı açıklamasında, “Arıtılmadan doğaya salınan suların insan sağlığı için tehlikeli olduğunu hepimiz biliyoruz. Yine Demirci’den bir görüntüyle devam edelim akan kirli su dere yatağından geçerken etrafındaki bahçeleri de suluyor. Arıtılmadan verilen sularla yetiştirilen ürünlerle halkın sağlığı da tehlikeye giriyor. Atıksu arıtma tesisimizle birlikte biz evsel nitelikli atıksuları tesisimizde arıtıp derelerimize temiz bir şekilde deşarj edeceğiz. Böylece dere yatağı boyunca bu suyun kullanıldığı tüm bağ bahçe tarlalardaki ürünleri de kurtararak vatandaşlarımızın sağlığını korumuş olacağız” dedi.
 
 
Başkan Ergün’ün vizyonu doğrultusunda çalışmalar devam edecek
Demirci’de daha sağlıklı bir çevre ve daha sağlıklı yarınlar inşa etmek için çalıştıklarını vurgulayan Genel Müdür Aslay, “İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı çalışmalarımız devam edecek. Ancak, vatandaşlarımızı kış şartlarında mağdur etmemek için bahar mevsiminde hat döşenmeyen mahallelerimizde çalışmalarımıza devam edeceğiz. O mahallelerimiz ise şunlar; Hacıhasan, Camiatik, Hacıbaba, Hacıtübrek, Kasımfakı, Secaaatin ve İçhisar mahallelerimiz. Bir ilçenin tamamen altyapısının ayını anda yenilendiği proje çok azdır. İlçe, mahalle ayrımı yapmadan çalışan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, 17 ilçenin refah seviyesini yükseltmek için çalışıyor. Eski köy ve beldelerin merkez mahallelerden farkı kalmaması için çalışan Başkanımız Sayın Cengiz Ergün, merkez mahallelerin de Büyükşehir olmadan önceki sorunlarını birer birer çözüyor. Bizler de, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün vizyonu doğrultusunda uzak-yakın demeden çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
İlçede sadece MASKİ’nin altyapı çalışması yapmadığını da söyleyen Genel Müdür Aslay, aynı anda doğalgaz, telekomünikasyon firmalarının da çalıştığını belirtti.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Uğur Topkaya da yaptığı konuşmada üstyapıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Sanayi bölgesindeki çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Altyapının bittiği diğer noktalarda da çalışmalarımıza devam ediyoruz. Salihli’deki Kilit Parke, Beton Boru ve Büz Fabrikasında ürettiğimiz taşlarla ilçemizin üstyapısını yapıyoruz. Vatandaşlarımız mağdur olmasın diye asfalt yamalarına da öncelik verdik” dedi.