Yenişehirlioğlu: "Sürecin Takipçisi Olacağız"

01 Temmuz 2024 - 11:35

AK Parti Manisa Milletveklili ve Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Manisa'nın Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Kula Belediye Başkanı Hikmet Dönmez'in makamında iki kişiyi darp edilmesine ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanmasıyla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu: ”Belediye Başkanlığı gibi millete hizmet için değerlendirilmesi gereken ciddi bir makamı şiddetin aracı olarak kullanmak milletimizin iradesine yapılmış en büyük saygısızlıktır. Şiddete başvurmak; belediye başkanı olma ahlakıyla bağdaşmayan, milletin oylarıyla bulunduğu makama gelme vasfına yakışmayan bir garabettir. Kapsayıcı ve kucaklayıcı olması gereken makamları güç zehirlenmesinin getirdiği gözü dönmüşlükle mafyavari oluşumların karargâhı haline getirenlerin işgal ettikleri koltukları derhal terk etmeleri gerekmektedir." şeklinde konuştu.

Sürecin takipçisi olacaklarını belirten Yenişehirlioğlu:” Akılla, ahlakla, vicdan ve insanlıkla izah edilemeyecek bu kendini bilmezliği kati surette reddediyor; sürecin hukuk önünde takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Manisa’mızı şiddet eylemleriyle, barbarlık ve zorbalıkla gündeme getirenleri esefle kınıyorum.” dedi.