Yenişehirlioğlu'ndan Yıldız Sarayına Ziyaret

09 Ağustos 2024 - 15:10

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, restarasyonu tamamlanıp halka açılan Yıldız Sarayı'nı ziyaret etti.

AK Parti Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, restarasyonu tamamlanıp halka açılan Yıldız Sarayı'nı ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 19 Temmuz'da açılışı yapılan Yıldız Sarayı, 20 Temmuz'dan itibaren ziyaretçileri kabul etmeye başladı. Yıldız Sarayı 1924 yılından sonra çeşitli devlet kurumlarının idaresinde farklı misyonlarla farklı şekillerde değerlendirilmiş olan saraydı. Saraya ziyarette bulunmak isteyen vatandaşların 1 Eylül'e kadar ücretsiz olarak giriş yapabileceği belirtildi.

Yıldız Sarayını ziyaret eden Yenişehirlioğlu; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde restore edilerek bir süre önce açılışı gerçekleştirilen Yıldız Sarayı’nı ziyaret ettim. Şanlı tarihimize şahitlik eden ecdat mirasımız; bir ruha ve fikre ev sahipliği yaparken nice gururla taçlanmış geçmişimizin hatıralarını bünyesinde taşıyor ve muhafaza ediyor." İfadelerini kullandı.

“Sultan Abdülhamid Han'ı Yad Ediyorum “
Ziyareti sırasında Sultan Abdülhamid Han’ı da yad eden Yenişehirlioğlu; "Her odasında manevi dünyamız için bir hazine barındıran ve geleceğimizi inşa etme noktasında ilham veren bu muazzam eserin restore edilmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Tüm vatandaşlarımızı, tarihi bir yolculuğun kapılarını aralayan Yıldız Sarayı’na davet ediyor, bu vesileyle; cennetmekân Sultan II. Abdülhamid Han’ı ve kahraman ecdadımızı bir kez daha hürmet ve rahmetle yâd ediyorum." dedi