YENİŞEHİRLİOĞLU,KKTC'NİN 40.KURULUŞ YILINI KUTLADI

15 Kasım 2023 - 11:41 | Güncelleme: 15 Kasım 2023 - 11:45

 Manisa Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü için mesaj yayımladı.

Manisa Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. Kuruluş Yıl Dönümü için mesaj yayımladı.
Yenişehirlioğlu, yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 40. kuruluş yıl dönümü ve 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.
Kıbrıs, Türkiye’nin; Doğu Akdeniz’deki gurur nişanesidir. Maruz kaldığı haksızlık, baskı ve zulümlere rağmen asil mücadelesini cesurca sürdüren Kıbrıs Türkü'nün istiklâli uğruna verdiği mücadele, inancıyla kazandığı zafer tarihin iftihar sayfalarına şan ve şerefle yazılmıştır.
40 yıl evvel ortaya koyulan güçlü iradenin, işgal prangasını kıran ferasetin, zulüm duvarını yıkan cesaretin aziz hatırasını hürmetle muhafaza ediyoruz. Kıbrıs Türkleri’nin özden gelen hakları olan egemen eşitliklerinin, eşit uluslararası statülerinin kabul ve beyan edilmesinin gerekliliğini bir kez daha vurguluyor bu mücadelede soydaşlarımızın yanında olduğumuzu altını çizerek ifade ediyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsızlığı uğruna kahramanca Şehadete yürüyen tüm Şehitlerimizi saygıyla, kahraman Gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.