VAHİT DOĞRUCU ADAYLIĞINI AÇIKLADI

11 Mart 2022 - 12:23

Cumhuriyet Halk Partisi Turgutlu İlçe yönetiminin görevden alınmasının ardından Başkanlığa geçici olarak atanan Vahit Doğrucu 27 Mart 2022 tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongre de aday olduğunu açıkladı.
Doğrucu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bilindiği gibi yıllarca partimizin çeşitli kademelerinde görev yaptım. Bugün de parti tabanımızdan gelen yoğun istek sonucu ilçe başkanlığına aday olduğumu kamuoyumuza açıklamak istiyorum. İnsanımızın ekonomik, siyasal ve toplumsal problemlerinin çözümü konusunda kendimizi sorumlu sayarak 27 Mart 2022 tarihinde yapılacak olan olağanüstü kongrede İlçe Başkanı adayı olmaya arkadaşlarımızla birlikte karar verdik. Bu kararı, hiçbir problemin çözümsüz kalmayacağı, partimizin ya da Turgutlu’muzun problemlerinin iyi bir ekiple ve kararlılıkla aşılabileceği inancıyla, arkadaşlarımla birlikte aldım. Açıkça ifade ediyorum, öncelikle insanı merkeze alan, ilkelerin ve erdemin esas olacağı bir siyaset izleyeceğimizi beyan ediyoruz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. 
Bizler, alternatifsizlik yüzünden ortaya çıkıp, kısır çekişmelere neden olacak bir seçenek değiliz. Tam tersine, yeni bir anlayışı egemen kılmak ve bir değişim sürecinin ilk adımlarını atmak istiyoruz. Bu değişim sürecinin de gençleşmeden yana işlemesini sağlamak için kararlıyız. Bizim bu anlayışımız kişisel beklentilerden uzak, ülkemizin ve kentimizin gereksinimi olan birlik ve beraberlik anlayışıdır.
Partimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin başarı grafiği yükseliştedir. Bu gelişime Turgutlu örgütü olarak katkı sağlamak hepimizin görevidir. Bunun için eğer biz yetki alırsak, yönetim olarak değişimden yana tavır sergileyeceğiz. Turgutlu halkı Cumhuriyet Halk Partisi’nden beklediği muhalefeti görecektir.
Zaman laf değil, iş üretme zamanıdır. 
Zaman sorun yaratma değil, çözüm üretme zamanıdır. 
Zaman ülkeyi karanlıklara çeken AKP’ye dur deme zamanıdır. 
Zaman, CHP’yi iktidara taşıma zamanıdır.
Turgutlu siyasetinde yeni bir sayfa açıyoruz. “Ben, Cumhuriyet Halk Partiliyim” diyen herkesi bu yeni sayfanın gereklerine göre hareket etmeye çağırıyoruz. Kapımızı, demokratik nezaket kuralları içinde herkese açık tuttuğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ülkemiz için, ilçemiz için genel merkeziyle, il ve ilçe teşkilatımızla el ele, gönül gönüle vererek hizmete varız. 
Bize inanan, bize güvenen herkesi partimizi iktidara taşıma mücadelesinde yanımızda görmek istiyoruz. 
Bu hizmet yarışında başka aday ya da adaylar da çıkacaktır. O arkadaşlarıma da şimdiden başarılar diliyorum. 
CHP’ye yakışan da budur. Bizim sevincimiz, bizim gibi düşünmeyenlerin üzüntüsü olmamalıdır. Asıl olan CHP’nin ve Turgutlu’nun kazanmasıdır. Birlik ve beraberlik içinde yapacağımız çalışmalar, demokrasimizin önünü açacak ve partimizin sandıktan güçlenerek çıkmasını sağlayacaktır. 
Cumhuriyet Halk Partisi, demokrasinin özgürce yaşandığı bir partidir. 
Çok seslilik bizim zenginliğimizdir. 
27 Mart 2022 Pazar günü yapılacak kongremizde, delegelerimizin özgür iradeleri ile oy kullanmalarını bekliyoruz. Adayız ve doğal olarak destek bekliyoruz. Delegelerimizin tercihleri farklı yönde olursa da saygı duyuyoruz. Sonuç ne olursa olsun, kongremizin sonunda tek kazanan partimiz Cumhuriyet Halk Partisi olacaktır. Saygılar sunuyorum.”