Türk Ocakları Turgutlu'nun etkinliği ilgi gördü

14 Ağustos 2024 - 15:30

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Ocakları Turgutlu Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Türk Ocakları Turgutlu Temsilciliği tarafından düzenlenen etkinlik yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Turgutlu’da ilk etkinliğini Salihli Türk Ocakları Onursal Başkanı Av. Ersin Aybar’ın konuşmacı olarak yer aldığı 3 Mayıs Türkçüler Günü münasebetiyle ‘’Türk Ocakları’nın Dünü ve Bugünü’’ isimli konferansla gerçekleştiren Türk Ocakları Turgutlu, ikinci etkinliğini ise Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Maraş’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Geleneğin İslam’ından Geleceğin İslam’ına Din Anlayışımızın Temel Çıkmazları” isimli konferans ile gerçekleştirdi.

Etkinlik, 13 Ağustos Salı akşamı saat 21:30’da Eski Belediye Binası’nda düzenlendi.
Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Ocakları Turgutlu Şubesi yönetim kurulu üyesi Adem Demir, katılımcılara Türk Ocakları'nın tarihçesi ve misyonu hakkında bilgi verdi. Demir konuşmasında, “Türk Ocakları olarak, kültürel mirasımızı yaşatmak ve toplumumuzun değerlerini gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugünkü etkinliğimizde de değerli hocamız Prof. Dr. İbrahim Maraş’ın katılımıyla bu amacımıza hizmet eden güzel bir program hazırladık” ifadelerini kullandı.

Türk Ocakları Turgutlu Şubesi tarafından düzenlenen “Geleneğin İslam’ından Geleceğin İslam’ına Din Anlayışımızın Temel Çıkmazları” programına konuşmacı olarak katılan Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Felsefesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Maraş, İslam tarihine dair önemli bilgileri katılımcılarla paylaştı.
Prof. Dr. İbrahim Maraş konuşmasının bir bölümünde:” Fizik alanında bir takım keşifler yapan bilim insanları, bu keşifleri yaparken diyorlar ki bu olayın gerçekleşebilmesi için şu ihtimal gerçekleşemkesi gerekiyor. Varsayımda bulunuyorlar. Bilimsel olarak ihtimal olabilir. Bir Tanrının bir yaratıcının varlığını görebilmek ilk etapta kararını verebileceğimiz bir hadisedir. Felsefe tarihinde materyalist olan, yani Tanrının yaratıcılığını varlığını reddeden filozof sayısı birkaç tanedir. Yok denecek kadar azdır. Tartışma daha çok bu yapıcının alemde ne kadar ilgi gördüğü ile ilgilidir. Daha çok yaratıcının alemdeki konumu üzerine görüşler oluyor. Vücudumuza baktığımız zaman organlarımız arasındaki uyum, görevleri, organlardaki bozukluktan kaynaklı sorunlar insanların sonradan keşfettiği olaylardır. Bunlar durup dururken, tesadüfen ortaya çıkmış hadiseler değildir. Bunlar Tanrının varlığı ile alakalı değil Tanrının evrendeki yeri ile alakalı konulardır. Bazıları ise bugün Tanrıyı kral ilan ediyor. İşte sorun burada başlıyor. Onun için Tanrıyı bulmak kadar kolay bir şey yok ama bunun için ne yapmak lazım? Biraz felsefe tarihi biraz bilim tarihi okumak lazım. “ifadelerini kullandı.

Maraş, konuşmasının devamında ise İslam felsefesine dair konulara değindi. Konuşmanın son bölümünde ise katılımcıların sorularını yanıtlayan Maraş, böyle anlamlı bir organizasyon düzenlemesinden dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti.

Turgutlu halkı ve bölgeden gelen ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, hem bilgi paylaşımı hem de sosyal etkileşim açısından verimli geçti.
Türk Ocakları Turgutlu Şubesi yetkilileri, etkinliğin başarılı geçtiğini ve benzer organizasyonların devam edeceğini bildirdi.

-Haber:Burak Pehlivan