Turgutluspor Kulübü Yeni Sezon Yol Haritasını Açıkladı

29 Temmuz 2024 - 12:00

Manisa'nın köklü spor kulüplerinden Turgutluspor'da yönetim yeni sezon için hazırlıklarını ve hedeflerini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Manisa’nın köklü spor kulüplerinden Turgutluspor'da yönetim yeni sezon için hazırlıklarını ve hedeflerini açıklamak üzere bir basın toplantısı düzenledi.

Turgutlu Orta Park Kafede düzenlenen toplantıda, yeni sezonda TFF 3'üncü Lig 4'üncü grupta mücadele edecek Turgutluspor'un 2024-2025 sezonu için yol haritası açıklandı.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında 30 Temmuz Salı günü topbaşı yapacak olan Kırmızı - Siyahlılarda teknik direktör ve ekip henüz netlik kazanmadı.

GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU
Yeni yönetimde görev dağılımı belli oldu. Gökhan Akın’ın başkanlığındaki yönetimde başkanvekili İsmet Türker, Asbaşkan Ercan Hızal, altyapı sorumlusu Hüseyin Yasak, muhasip Hasan Örge, Basın Sözcüsü Murat Duran, Futbol Şube Sorumlusu Fahrettin Solmaz, Genel Sekreter Selçuk Akın, Taraftar Sorumlusu Aydın Temel olarak belirlendi.

BAŞKAN ÇETİN AKIN:"TURGUTLUSPOR, SİYASET ÜSTÜDÜR"
Düzenlenen basın toplantısında açılış konuşmasını Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın yaptı.
Başkan Akın:”Turgutluspor’un şanına ve geçmişine yakışır bir şekilde bundan sonraki süreci yönetmek için çalışmalar yaptık. Çalışmalarımız sonucunda şirketleşme ve yol arkadaşlığı için bir uzlaşma sağladık. Bunun sebebi de futbolun artık maddi açıdan pahalı bir spor oluşan kaynaklı. Yeni yönetimimizle ve sistemimizle takımımızı şanına yakışır yere getirmek için çalışıyoruz. Tüm Turgutlu'nun buna inanması lazım. Biz hep birlikte başaracağız. Bu süreçte Turgutlulu iş adamlarından, basından, taraftar gruplarından destek bekliyoruz. Yalnız başına başarılabilecek bir olay değil. Hep birlikte üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirerek Turgutluspor’u başarıya ulaştırmak için gayret göstereceğiz. Yeni yönetime başarılar diliyorum. Bugüne kadar görev yapan herkese teşekkür ediyoruz. Hep birlikte olalım. Bu çağrım tüm Turgutlu’ya. Siyaset, futbola bulaşmamalı. Turgutluspor, siyaset üstü bir kulüptür. Destek vermek isteyen, seçim öncesi atıp tutan tüm belediye başkan adaylarını, siyasileri davet ediyorum. Gelsinler, bu çuvalı hep beraber kaldıralım.” dedi. 

İSMET TÜRKER:"TURGUTLUSPOR, DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE TURGUTLU'NUN SESİ OLACAK"
Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın'ın ardından Başkanvekili İsmet Türker söz aldı. Türker: “Ülkemizde, spor hızla özelleştirilen ve ve şirketleştirilen kurumlar arasına girdi. Öncelikle 1984’ten bu yana Turgutluspor’a hizmet etmiş başkanlara, yöneticilere ve Turgutlululara teşekkür ediyoruz. Spor, barış, dostluk ve kardeşliktir. Atatürk’ün beyan ettiği gibi ‘Ben sporcunun zeki, çevik, aynı zamanda ahlaklısını severim’ desturuyla yola çıkan arkadaşlarımızla birlikte Salı günü eldeki imkanlarla antrenmanlara başlayacağız. İlk hedefimiz Kocaeli Kartepe kampına kadar transferleri tamamlamak olacak. Futbolda başarı hep birlikte olursak gelecektir. Sporun gelişmesi için hem altyapıya destek verip hemde Turgutlulu oyunculara önem vereceğiz. En az 5-6 oyuncuyu yetiştirerek gelecekte A Takım’da oynatmayı hedefliyoruz. Türk futboluna önemli katkıları olan Ersun Yanal hocamızın da selamlarını getirdik. Yurt dışı programı olduğu için gelemedi. Turgutlu’da Ersun Yanal Spor Okulları açacağız. İş birliği yaparak Turgutluspor’a ve Türk futboluna en iyi futbolcuları kazandırmak istiyoruz. Hedefimiz devraldığımız bayrağı profesyonelce daha iyi yerlere taşımak. Spor bireysel değildir, spor kaynaşmaktır. Siz bizi desteklerseniz, biz her şeyi yapmaya hazırız. Turgutluspor'u en iyi yerlere getirmek için çalışacağız. Elimizde çok iyi futbolcu kaynağımız var. Turgutluspor daha güçlü bir şekilde Turgutlu halkının malı, sesi olacak. Yeni stadın yetişmesi için büyük çaba sarf ediliyor. Muhtemelen 1-2 maçımızı eski sahada ya da dışarda oynayabiliriz. Yeni stadımız 2 ya da 3 hafta sonra tamamen hazır olacak. Sporda siyaset yoktur, kulübümüzün kapısı herkese açıktır. Tüm Turgutluların da kapılarının bize açık olmasını diliyorum. Hep birlikte daha başarılı olacağız.” diye konuştu.

ÇETİN AKIN: “ŞİRKETLEŞME, NİHAYETE KAVUŞMADI"
Soru cevap bölümünde 'Şirketleşme süreci tamamlandı mı?' ve 'Kongreye gidilmeden yönetim devri nasıl yapıldı?' sorularına Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın yanıt verdi.
Başkan Akın: "Şirketleşme süreci henüz tamamlanmadı. Nihayete kavuşmadı. Ciddi bir yol alındı. Daha önceki kongrede karar alındığı için yasal bir sorun yok. Gökhan başkan da olayın dışında değil, o da yanımızda. Bu süreci güçlendirmek için hep birlikte hareket etme kararı aldık.” dedi.

"TEKNİK DİREKTÖR, SALI GÜNÜ TOPBAŞINA KADAR NETLEŞECEK"
Yönetimin, teknik direktör konusunda bir kaç isimle görüştüğü, Salı günü yapılacak topbaşına kadar netleştirileceği belirtildi. Kadrodaki çoğu isimle yollarını ayıran Turgutluspor'un önceliğini 2005 doğumlu oyunculardan oluşan ve önemli başarılara imza atan U19 takımına vererek, sezonu açacağı açıklandı.

-Haber:Burak Pehlivan