Turgutlulu Sporcular Hava Sporları Türkiye Birinciliği Yarışmaları'na Damga Vurdu

29 Mayıs 2024 - 17:19

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Hasan Üzmez ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu'nun sporcuları Manisa'da düzenlenen Hava Sporları Türkiye Birinciliği Yarışmaları'na damgasını vurdu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Manisa’da düzenlenen Hava Sporları Türkiye Birinciliği Yarışmaları’na katılan Hasan Üzmez ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu sporcuları elde ettikleri başarılı sonuçlarla ilçeye gurur yaşattılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen Okul Sporları Hava Sporları Yıldızlar ve Gençler Kız ve Erkekler Türkiye Birinciliği yarışmaları, Manisa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ev sahipliğinde başladı.
Sivil havacılık tesisinde gerçekleştirilen yarışmalarda roket, model planör, model uçak ve kâğıt uçak kategorilerinde toplam 680 sporcu yarışıyor. 4 gün sürecek olan müsabakalara İstanbul, Bayburt, Kayseri, Kocaeli, Manisa, Trabzon, Muğla, Samsun, Konya, Antalya, Aydın, Bursa, Çanakkale, Edirne, Tokat ve Karaman illerinden gençler ve yıldızlar kategorilerinde kız ve erkek sporcular katılıyor. Toplamda 136 takımın yer aldığı yarışmalarda sporcular, en iyi performanslarını sergileyerek Türkiye birinciliği için mücadele ediyor.

Turgutlu Hasan Üzmez ortaokulu Manisa'da gerçekleştirilen Okul Sporları Hava Modelciliği Roket müsabakalarında zorlu rakiplerine karşı mücadele veren Yıldız Erkek Takımı Türkiye 1’incisi olurken Yıldız kız takımı Türkiye 2’ncisi oldu.

Turgutlu’da yer alan bir diğer okul Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu’da Okul Sporları Hava Modelciliği Roket müsabakalarında Yıldız Kız takımı ile Türkiye 1’incisi olurken, aynı yarışmada yıldız erkek takımı ise Türkiye 2’ncisi oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Manisa’da düzenlenen Hava Sporları Türkiye Birinciliği Yarışmaları’na katılan Hasan Üzmez ve Şehit Abdullah Tayyip Olçok Ortaokulu aldıkları başarılı sonuçlar ile göz doldurdular. Bu gurur dolu başarıda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.” dedi.