TURGUTLU YÖRÜK TÜRKMENLERİ YAREN GÜNÜNDE BULUŞTU

07 Şubat 2022 - 15:09

Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen programda yaren geleneği gereği misafirler tek tek selamlanarak yaren meclisine alındı. Sergilenen folklor gösterileri, oynanan orta oyunları ve canlı müzikle hoş bir program geçiren misafirlere geleneksel bir sofrada "Yaren Yemeği" ikram edildi. 
Kaymakam Yılmaz Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Tarafından Düzenlenen “Yaren Günü” Programına Katıldı.
Kaymakam Ali Yılmaz, Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği tarafından 6 Şubat 2022 Pazar günü düzenlenen “Yaren Günü” programına katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması başlayan programda, yaren geleneği gereği misafirler tek tek selamlanarak yaren meclisine alındı. Sergilenen folklor gösterileri, oynanan orta oyunları ve canlı müzikle hoş bir program geçiren misafirlere geleneksel bir sofrada "Yaren Yemeği" ikram edildi. 
Yörüklük Kültürümüzün Özüdür
Programda Yörüklerle birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Kaymakam Yılmaz; “Yurdumuzun güzel insanları, gerçek sahipleri Yörüklerle bir aradayız. Sizlerle burada olmaktan büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Yörükler toplumumuzun ve kültürümüzün en önemli parçalarından biri. Milli kültür ve değerimiz. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği gibi “Gidip, Toros Dağları'na bakınız, eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez.” Yörükler var oldukça, Yörük kültürü var oldukça, siz değerli kardeşlerimiz, vatansever insanımız var oldukça, bu topraklarda hep beraber özgürce yaşayacağız” ifadelerini kullandı.
Türkiye’nin her bir yanından gelen Yörüklerin buluştuğu programı hazırlayan Turgutlu Yörük Türkmen Dayanışma Derneği Başkanı Ayşe Demir ve yönetim kurulunu hazırladıkları güzel programdan dolayı tebrik etti.