Turgutlu Otogarı'nda Asker Uğurlama Yoğunluğu

12 Şubat 2024 - 17:50

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde vatani görevini yapmak üzere yurdun dört bir yanına dağılan gençler, akşam saatlerinden itibaren aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte Turgutlu Otogarı'na akın etti.

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde vatani görevini yapmak üzere yurdun dört bir yanına dağılan gençler, akşam saatlerinden itibaren aileleri ve arkadaşlarıyla birlikte Turgutlu Otogarı’na akın etti.
Turgutlu’da vatani görevini yerine getirmek için gençler gözyaşları içinde askere uğurlandı. Şehir otogarında ise sevinç ve hüzün bir arada yaşandı.
Turgutlu Otogarı’nda asker uğurlama törenleri nedeniyle yoğunluk yaşandı. Celp döneminin gelmesiyle birlikte askerlerin uğurlanması sebebiyle asker aileleri, dost ve akrabaları otogarlarda kalabalık oluşturdu.
Otogarda toplanan gruplar, özellikle akşam ve gece saatlerinde otogarda yoğun kalabalık oluştururken, uğurlamalar sırasında davul ve zurnaların renk kattığı ortam adeta bayram yerine döndü.
Asker uğurlamaları sırasında otogarda yaşanan yoğunluk, otobüs şoförleri ve peron görevlilerine zaman zaman zor anlar yaşatsa da Milli bir görev olan askerlik nedeniyle onlar da bu tatlı telaşa ortak oldular.
Uğurlamalarda asker adaylarının aileleri, dost ve yakınları bol bol hatıra fotoğrafları çektirerek o anları ölümsüzleştirdi.
Davullarla zurnalarla omuzlara alınıp otobüslere bindirilen askerler, gözyaşları eşliğinde ailelerine veda etti. Otobüslerin hareket etmesi ile beraber terminalin dışarısına çıkan gençler, otobüslerin önünü keserek İstiklal Marşı´nı okudu. Otobüsün içinde bulunan askerler ise ayağa kalkıp, asker selamı vererek İstiklal Marşı´na eşlik etti.
Evlatlarını vatani görevini yapması için askere uğurlayan aileler ise;”Ne kadar güzel ki Allah bizlere böyle bir duyguyu yaşamayı nasip etti. Evlatlarımızı davul zurnalar eşliğinde gidecekleri yere uğurladık. Onlar bizim kınalı kuzularımız. Tabi onlardan ayrı kalacak olmak bir yandan da bizi üzüyor. Gittikleri için bir yandan sevinirken bir yandan da üzüntü yaşıyoruz. Allah, evlatlarımızın yar ve yardımcısı olsun, sağlıkla gidip gelmelerini nasip etsin inşallah. Şimdiden tüm askerlerimize hayırlı teskereler, onları bekleyen ailelerine de Allah kavuşturmayı nasip etsin diyoruz” ifadelerini kullandılar.

-Haber:Burak Pehlivan