Turgutlu Meslek Yüksekokulu 29'uncu Dönem Mezunlarını Uğurladı

28 Mayıs 2024 - 21:24 | Güncelleme: 29 Mayıs 2024 - 13:16

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu 29'uncu dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu 29’uncu dönem mezunlarını coşkulu bir törenle uğurladı.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu MYO 2023-2024 eğitim-öğretim yılı mezunları adına Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü öğrencisi ve okul birincisi olan Murat Daşdelen tarafından konuşma yapıldı.

Törenin açılış konuşmasında söz alan Turgutlu MYO Müdürü Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök; “Meslek Yüksek Okulumuzun 29. mezuniyet töreninde yeni mezunlarımızın mezuniyet coşkusuna, kendilerinin ve kıymetli ailelerinin mutluluklarına ortak olmak için toplandık. Toplamda 6 Bölüm ve 10 teknik programda eğitim faaliyeti yürüten ve yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip bu güzide okulun bir emekçisi olarak burada bulunmaktan büyük onur duyduğumu belirtmek isterim. Başta bölge sanayisi olmak üzere, tüm Türkiye coğrafyasının ihtiyaç duyduğu, alanında yetişmiş, konusunda uzmanlaşmış genç bireyleri topluma en iyi donanımlara sahip olarak kazandırabilmek önde gelen hedeflerimizden biridir. Yüzde 97’lik bir doluluk oran ile gençlerimizin de tercihlerinde ön sıralarda yer alan Turgutlu Meslek Yüksek Okulu bu sene 350 öğrencimizi mezun etmenin haklı gururunu yaşamaktadır. Mezunlarımıza hayatlarının bundan sonraki döneminde başarılar diliyorum. Hepiniz vatanına milletine hayırlı bireyler olarak inşallah ülkemize hizmet edeceksiniz. Turgutlu Meslek Yüksekokulumuza desteklerini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum.” dedi.


Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar yaptığı konuşmada, “MCBÜ Mezunlarına yenilerini ekliyoruz, sizlerin iş hayatınızda üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceğini temenni ediyorum. Öğrenme, hayat boyu devam eden bir süreç, kendinizi hayatınızın her döneminde geliştirerek iyi noktalara geleceğinize inancımız tamdır. Mezunlarımızın yolu açık olsun” dedi.


Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya yaptığı konuşmada: “Sevgili öğrenciler ve onların çok kıymetli aileleri, değerli akademisyenlerimiz, hocalarımız, bugün güzel bir vesileyle yaklaşık 350’ye yakın öğrencimizin hayatlarının en önemli anlarından birinin içinde yani mezuniyet töreni vesilesiyle sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bugün başarı ile mezun olan bu zor yolculukta diplomayı almaya hak kazanan tüm gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Evlatlarını yalnız bırakmayan onlara hep destek olan tüm velilere de şükranlarımı sunuyorum. Yeni başlayacak bu yolda; burada edindiğiniz hem mesleki, hem eğitim, hem ahlak, hem erdem, hem de size ait olan tüm değerler ile artık Manisa Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksekokulu mezunu olarak, birey olarak Manisa CBÜ Üniversitesinin anlamlı bir şekilde kabul görmesinin bir temsilcisi oldunuz. Ben şimdiden yeni başlayacağınız hayat yolunda hepinize başarılar diliyorum. Burada edindiğiniz bilgi, beceri ve erdemlerle hayatta önünüze çıkacak tüm zorluklar aydınlatma iradesine de sahip olduğunuzdan eminim. Mezuniyetinizin hayırlı uğurlu olması temennisiyle sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.” dedi.


Okula destek olan firmalara teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından, okul birincisi Murat Daşdelen, birincilik kütüğüne başarı plaketini çaktı. Dereceye giren öğrencilere plaketlerinin verilmesinin ardından törene katılan tüm öğrencilere temsili mezuniyet belgeleri, okulun akademik personeli tarafından takdim edildi.
Program, okul bahçesinde kep atma ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Düzenlenen mezuniyet törenine Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İlçe Müftüsü Ömer Çoban,Turgutlu Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Orhan Eratıcı, Hasan Ferdi Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Demir, Turgutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. İbrahim Fadıl Soykök, öğretim görevlileri, Turgutlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Edip Artun, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk Temel, Turgutlu Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personelleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
-Haber:Burak Pehlivan