TURGUTLU KENT KONSEYİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRÜYOR

27 Ocak 2022 - 16:14

Turgutlu Kent Konseyi Yürütme Kurulu 26 Ocak Çarşamba günü Deniz Bezen başkanlığında toplandı. Gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Çetin Akın da katılarak gündem ile ilgili bilgi aldı. Toplantıda Aralık ayında görüşülen konular üzerinde değerlendirme yapılarak, yeni gündem maddeleri üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu. Alınan kararların en kısa sürede hayata geçirilmesi için Kent Konseyi Başkanı Deniz Bezen gerekli görüşmeleri gerçekleştireceğini belirtti.
Turgutlu Kent Konseyi Yürütme Kurulunun Çarşamba günü gerçekleştirilen yürütme kurulu toplantısı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Hayvan hakları koruma derneği başkanı Seyhan Sallıtepe Karaduman tarafından, çiftliklere gidilen yollarda hayvan barınağı yapılmasına izin verilmemesi gerektiği yönünde görüş beyan edilmiş olup, farkındalık oluşturulması talep edilmiştir. Bölgedeki hayvanların idrarını topraklara yapmış olmasının, verimli toprakları olumsuz etkilediği belirtilmiştir.
Evrim Oflaz tarafından 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla Gölmarmara'da düzenlenecek olan programa Kent Konseyi olarak katılım sağlanması önerisi sunulmuştur. Rotary, Yaşamder ve Turçep gibi önemli toplulukların da katılacağı organizasyona belediyemiz tarafından otobüs desteği sağlanarak yer alınması talebi gündeme alınmıştır.
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde gerçekleştirilmek üzere yapılabilecek projeler üzerinde konuşulmuştur. Şubat ayında yapılacak yürütme kurulu toplantısında görüşler sunulup karara bağlanacaktır.
İşçi Hakları Derneği olarak Mustafa Faik Dereli tarafından talep edilen, işten çıkarılacak olan bir belediye personelinin işten çıkarılma sebeplerinin araştırılması, işçi hakları yönünden değerlendirilmesi hususu belirtilmiş olup, inceleme yapılması talep edilmiştir.
Turgutlu Kent Konseyi'nin dijital ortamda çalışabilmesi için, bilgisayar ve yazıcısı bulunan bir oda, çalışma ortamı ayarlanması konusu, yetkili kişiler ile görüşülmesi hususu önerilmiştir.”