Turgutlu'da Taksi ve Korsan Taşımacılık Denetimi

12 Temmuz 2024 - 14:47

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde İlçe Emniyet Trafik, İlçe Jandarma Trafik ve İlçe Zabıta Trafik şube ekipleri tarafından eş zamanlı olarak servis araçları ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik denetim gerçekleştirildi.

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde İlçe Emniyet Trafik, İlçe Jandarma Trafik ve İlçe Zabıta Trafik şube ekipleri tarafından eş zamanlı olarak servis araçları ile ticari amaçla yolcu taşımacılığı yapan araçlara yönelik denetim gerçekleştirildi.

Turgutlu İlçe Emniyet Trafik, İlçe Jandarma Trafik ve İlçe Zabıta Trafik ekipleri tarafından eş zamanlı olarak, yasal prosedürleri yerine getirerek j Plakaları ile taşımacılık yapan esnafın hak ve hukuklarının korunması, güvenli yolculuk yapılması, haksız rekabetin önlenmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla, yasal mevzuat kapsamı dışında, gerekli yetki belgeleri olmadan, izinsiz ve seriden plakalarla korsan taşımacılık yaparak haksız kazanç elde eden taşımacılara yönelik denetim gerçekleştirildi.

İlçe genelinde Turgutlu Otogarı, Şehit Oğuz Erbay Sokak, Yedieylül Caddesi, Şehitler Yolu Caddesi, Çınarlı Meydanı gibi belirli noktalarda eş zamanlı olarak gerçekleştirilen denetimlerde yasal mevzuat dışında korsan taşımacılık yaptığı tespit edilen araçlara ceza işlem uygulandı.

Denetimler sonrası yapılan açıklamada yasal mevzuat çerçevesinde servis taşımacılığı yapan esnafın mağdur olmaması, yolcuların güvenli ortamda yolculuk edebilmeleri ve hak ve hukukunun korunması doğrultusunda denetimlerin düzenli olarak devam edeceği bildirildi.