Turgutlu'da Limon Armudunda Hasat Zamanı

28 Haziran 2024 - 16:14

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, yaz aylarının gelmesiyle birlikte bölgeye özgü yetişen limon armudunun hasat sezonu başladı.

Turgutlu'nun meşhur limon armudu, kendine özgü kokusu ve aromasıyla biliniyor.
İlçeye bağlı Osmancık, Dalbahçe, Yayla, Bozkır, Güney ve Irlamaz mahallelerindeki üreticiler, bu yıl da beklenen verimi sağlamak için bahçelerinde özenle yetiştirdikleri limon armudunu toplanmaya başladı.
Üreticiler, her yıl yaz aylarında olgunlaşan, tarım sezonunun önemli ürünlerinden biri olan ve bölgede özel bir yere sahip olan limon armudunun kilogramını 35 ila 50 lira arasında satışa sunuyor.

Osmancık Mahallesinde ki üreticiler de bir ağaçtan ortalama olarak 100 ile 150 kilogram meyve alınabildiğini, ürünlerin kalitesi ve veriminden dolayı memnun olduklarını belirtti.

Limon armudu yetiştiricisi Uysal Özcan ise bu yıl limon armudu hasadının verimli geçtiğini belirterek, “Ürünlerimiz, kendine özgü kokusu ve aromasıyla tüketicilerin beğenisini kazanıyor. Hasat sürecinin başlamasıyla birlikte, bölgedeki tarım faaliyetleri de canlandı. Bereketli bir sezon geçiriyoruz. Hasat sezonunu da 1 hafta içinde tamamlayacağız. Limon armudu hem yerel pazarda hem de ihracatta talep görüyor. Hasat öncesi yapılan emeklerin karşılığını almanın mutluluğunu yaşıyoruz." şeklinde konuştu.
 
-Haber:Burak Pehlivan