TURGUTLU'DA KURBAN PAZARINDA BAYRAM HAREKETLİLİĞİ YAŞANIYOR

12 Haziran 2024 - 17:57

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Kurban Bayramı'na geri sayım sürerken, kurban pazarlarında da hareketlilik yaşanıyor.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde Kurban Bayramı’na geri sayım sürerken, kurban pazarlarında da hareketlilik yaşanıyor.

Turgutlu’da kurulan kurban satış yerinde satış yapan yetiştiriciler, vatandaşların pazar yerlerini daha çok hafta sonu ziyaret ettiğini ve bayramın yaklaşmasıyla bu hareketliliğin daha da artmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye’nin birçok bölgesinden ve Turgutlu’dan hayvanlarının satışını yapmak üzere kurban pazarına gelen üreticiler, kurbanlık koyunların kilogram fiyatının 230 TL ila 260 TL arasında olduğunu belirtti.

“Satışlar Beklentimizin Altında”
Yaklaşık 70 kurbanlık küçükbaş hayvanı bulunan Mehmet Mutlu, henüz istedikleri satış oranına ulaşamadıklarını belirtti.
Mutlu; “Tüm vatandaşlarımıza kaliteli ve güzel kurbanlıklar yetiştiriyoruz. Kimseden destek almadan hayvancılık işini devam ettiriyoruz. Kurban bayramı için yaklaşık 6 aydır bakımını yaptığımız 70’e yakın küçükbaş hayvanımızı satabilmek için kurban pazarına geldik. Şuana kadar 20’ye yakın satışımız oldu, buda beklentimizin altında. Fiyatlar da kilogram fiyatına göre değişiyor, 17 bin TL ile 21 bin TL arasında seyrediyor.” dedi.

“Talep Az Olursa Fiyatlar Düşebilir”
Kurbanlık küçükbaş hayvanlarının satışını yapmak üzere Erzurum’dan Turgutlu’ya gelen üretici İsmail Güler, Erzurum halkının daha fazla büyükbaş hayvanlara talep gösterdiğini bu sebepten dolayı da kurbanlık satışı için Turgutlu’yu tercih ettiklerini belirtti.
Güler: “Erzurum’daki çiftliğimizde üretimini yaptığımız yaklaşık 95 tane küçükbaş hayvanımızın satışını yapmak için Turgutlu’ya geldik. Babamla birlikte yaylalarda yetiştirdiğimiz el emeği göz nuru hayvanlarımızın yarısının satışını gerçekleştirdik. Hayvanlarımızı ortalama olarak 17, 18 bin TL arasında alıcılara sunuyoruz. Gözümüz gibi baktığımız yaklaşık 100 kg ağırlığında olan koyunumuzun da 20 bin TL’den satışını yaptık. Satışlarda yaşanan yoğunluğun az olmasından dolayı fiyatların bayramdan 1, 2 gün öncesine kadar biraz daha düşeceğini düşünüyorum. Buradaki hayvanlarımızın ırkı doğuda çok yaygın olan ‘Mor Karaman’ ırkı. Çok lezzeti ete sahip. Satışlarımız devam ediyor, tüm halkımızı kurbanlık satın almak üzere kurban pazarlarına davet ediyoruz.” İfadelerini kullandı.
 
 -Haber:Burak Pehlivan