Turgutlu'da Eğitim – Öğretim Süreci Değerlendirildi

26 Haziran 2024 - 16:00

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin değerlendirme ve izleme toplantısı Kaymakam Selami Kapankaya başkanlığında gerçekleştirildi.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde 2023-2024 eğitim öğretim döneminin son ermesiyle birlikte ilçede faaliyet gösteren okulların müdürleri ile yıl sonu değerlendirme toplantısı yapıldı.

Eğitim-öğretim faaliyetlerinin değerlendirme ve izleme toplantısı Kaymakam Selami Kapankaya başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Kaymakam Kapankaya, müdürlerden okullarının sakini değil sahibi gibi hareket etmelerini, kurum kültürünün oluşmasına dikkat etmelerini, ve diğer idareci öğretmen velilerin de fikirlerini alarak bir yönetim sergilemelerini, akademik başarı kadar öğrencilerin zihnen ve bedenen sağlıklı, davranışları düzgün ve okul sporları, resim, müzik ve güzel sanatlarda başarılı olmaları ile okullarda bilgi yarışmaları, münazaralar vb. etkinliklerle öğrencilerin yetiştirilmesi gerektiğini ifade etti.
Toplantı daha sonra eğitim öğretim süreçlerine dair veriler ve bilgiler Okul Müdürleri ile paylaşılarak konular hakkında değerlendirmelerde bulunuldu. 2023-2024 eğitim öğretim yılında okullarda akademik eğitimlerin dışında sosyal faaliyetler noktasında da gerçekleştirilen etkinliklere değinilirken, Okul Müdürlerinin okullar ile ilgili talepleri de alındı.

Dönem içerisinde yapılan çalışmaların yanı sıra yaz sezonunda yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.  Eğitim projeleri, köy yaşam merkezleri, Liselere Geçiş Sınavı (LGS) ve Üniversiteye Giriş Sınavı (TYT-AYT) gibi gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda ayrıca 2023-2024 eğitim-öğretim yılı yaz dönemi için açılacak İngilizce ve Matematik Yaz Okulları uygulamasının yaygınlaştırılması ve önemine de değinildi.

Turgutlu Lisesi Konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katılım sağladı.