TURGUTLU'DA DEPREM TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI

22 Kasım 2023 - 09:04

Manisa'nın Turgutlu İlçesinde bulunan Turgutlu Devlet Hastanesi tarafından, acil afet ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.

Manisa’nın Turgutlu İlçesinde bulunan Turgutlu Devlet Hastanesi tarafından, acil afet ve deprem tatbikatı gerçekleştirildi.
Turgutlu Devlet Hastanesi, 2023 yılı Hastane Afet ve Acil Durum Tatbikatlarını icra etmek üzere Hastane Afet Planı çerçevesinde masa başı ve uygulama tatbikatı gerçekleştirdi. Masa başı ve uygulamalı tatbikat senaryosu olarak ilçe ve çevre ilçelerde gerçekleşebilecek can ve mal kaybına sebep olabilecek büyüklüklükte deprem, deprem kaynaklı aksaklıklar ve hastane içerisinde gerçekleşebilecek yangınlara karşı hastane ekiplerinin hazır olma ve müdahale yöntemleri başarıyla uygulandı. Senaryo ise; Ahmetli ilçesi merkezli 5.8 büyüklüğünde gerçekleşen deprem sonrasında zarar gören vatandaşların Turgutlu Devlet Hastanesi acil servisinde karşılanması, depremin etkisiyle hastanenin 29 numaralı yoğun bakım servisinde çıkan oksijen tüpü kaynaklı yangına müdahale ve serviste yatan hastaların tahliyesi için hastane afet planında görevli ekiplerinin olaya müdahalesi planlandı. Bu senaryo önce masa başı tatbikatta uygulandı ardından uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Turgutlu Devlet Hastanesi yapılan tatbikat gerçeğini aratmayacak şekilde başarıyla gerçekleştirildi.
  Haber:Burak Pehlivan