Turgutlu'da Deneyap Atölyesi için Uygulama Sınavı Yapıldı

01 Temmuz 2024 - 14:29

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Deneyap Teknoloji Atölyeleri için uygulama sınavı yapıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, TÜBİTAK ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı iş birliğiyle başlatılan sınav Turgutlu Yıldırım Beyazıt Spor Salonunda 30 Haziran Pazar günü gerçekleştirildi.  Uygulama sınavına 120 lise ve 200 ortaokul öğrencisi olmak üzere toplam 320 öğrenci katılım gösterdi.

Teması ‘’Uzay ve Keşif Aracı’nın Dünya’ya Dönüşü’’ olan sınavda, öğrencilerin bir Uzay Keşif Kapsülü tasarlanması istendi. Tasarımı tamamlayan öğrenciler, tasarımlarını güvenli bir şekilde yere indirdi ve jürilere sundu.
Jürilerin değerlendirdiği tasarımlar sonucu uygulama sınavında başarılı olan öğrenciler, Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi’nde bulunan Deneyap Atölyesi’nde 3 yıl eğitim almaya hak kazandı.

Sınavla ilgi açıklamalarda bulunan Turgutlu İlçe Gençlik ve Spor Müdürü İsmail Eksür; " Deneyap Atölyeleri uygulama sınavları Türkiye geneli 81 ilde 118 Salonda gerçekleşti. İlk oturumumuz 120 lise öğrencisinin katılımı, ikinci oturumumuz ise 200 ortaokul öğrencisi katılımı ile yapıldı. Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen yazılı sınavda başarılı olan öğrencilerimiz burada uygulama sınavına girdi. Uygulama sınavı sonrasında başarılı olan öğrencilerimiz 3 yıl boyunca Turgutlu Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezinde bulunan Manisa Deneyap Atölyesinde eğitim almaya hak kazandılar" açıklamalarında bulundu.

Öğrenciler eğitimlerde çevrim içi ve yüz yüze; Tasarım ve Üretim, Robotik ve Kodlama, Elektronik Programlama ve Nesnelerin İnterneti, İleri Robotik, Havacılık ve Uzay Teknolojileri, Enerji Teknolojileri, Yapay Zeka Siber Güvenlik, Mobil Uygulama, Malzeme Bilimi, Uluslararası projeler alanlarında eğitim alacaklar.