TURGUTLU'DA BAYRAM ŞEKERLERİ TEZGAHTAKİ YERİNİ ALDI

14 Haziran 2024 - 18:47

Manisa'nın Turgutlu ilçesinde kuruyemişçiler ve şekerciler vitrinlerini Kurban Bayramı için hazırladı.

Manisa’nın Turgutlu ilçesinde kuruyemişçiler ve şekerciler vitrinlerini Kurban Bayramı için hazırladı.
Dini Bayramların ikincisi olan Kurban Bayramı bu yıl 16 Haziran Pazar günü başlayıp, 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek. Kurban Bayramında misafirlerine şeker, çikolata ve lokum ikramında bulunmak isteyen Turgutlu’da ki vatandaşlar, bayram geleneklerini sürdürmek için kuruyemişçilerin yolunu tutuyor.

Turgutlu’da vatandaşlar bayrama günler kala alışverişlerini tamamlamaya başladı. Şekerlemeci ve kuruyemişçilerde yoğunlukların beklenildiği seviyede olmadığı belirtilirken, vatandaşlar ise fiyatların ise önceki senelere göre daha yüksek olduğunu ifade ettiler. Bayram için alışverişe çıkan vatandaşlar şeker, çikolata, lokum ve kolonyaya talep gösterdi. 

“FİYATLAR 200 TL İLE 800 TL ARASINDA”
Şeker, çikolata, lokum ve kolonya fiyatları hakkında bilgiler veren işletmeci Süleyman Başboğa; “Kurban bayramı olmasına rağmen tezgahımızda bütün çeşitlerimizi sergilemeye başladık. Şimdiye kadar yoğunluk beklediğimiz gibi değil. İnşallah bayrama doğru yoğunluğumuz artar.
Şeker ve çikolatalarda geçen seneye göre maliyetlerin ve giderlerin artmasından dolayı fiyat farkı oluştu. Şeker ve çikolata grubumuz 200 TL’den başlıyor 800 TL’ye kadar çıkıyor. Kolonya fiyatları ise 100 TL ile 300 TL arasında değişiyor.
Önümüzde Kurban bayramı olduğu için halkımız Ramazan bayramında ki gibi şeker ve çikolataya talep göstermiyor. Bayram alışverişine çıkan vatandaşlarımız; güneş altında muhafaza edilen, dışarıda satılan şeker ve çikolatalara itibar etmesinler. Alacakları ürünlerin imal ve son kullanma tarihlerine dikkat etsinler.”
dedi.

-Haber:Burak Pehlivan