TURGUTLU BİLSEM'de Öğrenciler Projelerini Sergiledi

27 Mayıs 2024 - 15:43

Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi'nde, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Bilim ve Sanat Merkezi Türkçe Öğretmeni Seyyare Özmısırcı’nın yürütücülüğünü yaptığı kurum öğretmenleri danışmanlığında merkezde öğrenim gören öğrencilerle hazırlanan toplam 20 proje Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4006- B Bilim Fuarı’nda sergilendi.

Programa dair Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi yönetimi tarafından yapılan açıklamada:
“TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programının temel amaçları; öğrencilerin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilmesi, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla öğrencilere bilimsel süreç becerileri kazandırılmasına katkı sağlanması, farklı bilişsel duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulması, öğrencilere bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin kazandırılması ve öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak öğrencilere takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanmasıdır.  
4006-B Bilim Fuarı, şimdiye kadar gerçekleştirilmiş olan bilim fuarlarının bir sonraki aşaması olarak tasarlanmıştır. Bu amaçla proje yürütücülüğünü merkezimiz Türkçe Öğretmeni Seyyare Özmısırcı’nın yaptığı, kurum öğretmenleri danışmanlığında merkezimiz öğrencileriyle hazırlanan toplam 20 proje Turgutlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4006- B Bilim Fuarı başlığıyla sergilendi.”

Müzik öğrencilerin ezgileriyle şenlendirdiği iki gün devam eden bilim fuarı pek çok okuldan öğretmen, öğrenci grupları, veliler ve meraklılar tarafından yoğun ilgiyle ziyaret edildi.

Programa; Turgutlu Kaymakam vekili Ahmetli Kaymakamı Mehmet Akif Temur, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Turgutlu Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Recep Onur Uzun, Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Süleyman Akkuş, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammed İnan Yamlı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kudret Uçar, Öğrt. Görevlisi Dr. Rana Erdoğan, Merkez Müdürü Atakan Arslan, Manisa BİLSEM Müdürü Zafer Akkaya ve ilçede bulunan okul müdürleri katıldı.