Turgutlu Belediyespor 2'de 2'de Yaptı, Adını Yarı Finale Yazdırdı
Turgutlu Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, play-off 2.maçında Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Bilimleri’ni 57-78 yenerek yarı finale yükseldi.
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi (TKBL) play-off çeyrek final karşılaşmalarının son maçını Kırklareli deplasmanında oynayan Turgutlu Belediyespor seriyi 2-0 yaparak adını yarı finale yazdırdı ve Süper Lig’e bir adım daha yaklaştı. Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Bilimleri karşısında gösterdiği mücadelede birinci çeyreği 20-23, ikinci çeyreği 32-39, üçüncü çeyreği 43-57 üstünlükle kapatan Manisa temsilcisi maçı 57-78 kazandı.
Dejah Monet Terrell 20 sayı, 15 ribaund, kaptan Yağmur Öztürk 13 sayı, 3 ribaund, 7 asist, Sümeyya Özcan 13 sayı 3 ribaund, 4 asist, Nur Sezen Yavuz 10 sayı, 2 asistle takımı yarı finale yükselten oyuncular oldu.
Karşılaşmayı Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın’ın eşi Sabriye Akın, Belediye Başkan Yardımcısı ve Turgutlu Belediyespor Yönetim Kurulu Üyesi Evren Erbaş Ser, Turgutlu Belediyespor Asbaşkanı Emrah Kanık takip ederek oyunculara ve teknik ekibi yalnız bırakmadı.
“Bu yolun sonu şampiyonluk olsun”
Kadın basketbol takımını tebrik eden Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, “Kadın Basketbol Takımımız, play-off mücadelesinde rakibi Kırklareli Belediyesi Kırklareli Fen Bilimleri’ni 57-78 mağlup ederek seriyi 2-0 yaptı ve yarı finale yükseldi. Manisa’nın tek kadın basketbol takımı olarak, tarih yazan oyuncularımızı ve teknik ekibimizi yürekten kutluyor; başarılarının devamını diliyorum. Bu yolun sonu şampiyonluk olsun” dedi.
Turgutlu Belediyespor Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Maliz ise “Büyük bir gurur ve mutluluk yaşıyoruz. Kadın basketbol takımımız play-off çeyrek finalde 2’de 2 yaparak yarı finale yükseldi. Oyuncularımızı ve teknik ekibimizi gösterdiği bu mücadeleden ve başarılarından dolayı kutluyorum” ifadelerini kullandı.