Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde İmplant Uygulaması Başladı

03 Haziran 2024 - 17:13

Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde Diş İmplantı uygulaması hizmete başladı.

Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde Diş İmplantı uygulaması hizmete başladı.
Manisa bölgesi Kamu Hastaneleri arasında implant tedavisinde ilk ve tek olma özelliği taşıyan Diş İmplantı ameliyathanesi, Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde düzenlenen açılış töreninin ardından hizmete girdi.
Hayırseverler Mehmet Şentürk'le, Abdülkadir Şahin’in katkılarıyla ilçeye kazandırılan ameliyathane Turgutlu ve çevre il, ilçelerdeki hastaların tedavisi için hizmete sunuldu.

Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca konuyla ilgili yaptığı açıklamada;
“Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı merkezimizde önemli bir eylem için bir aradayız. Gerçekten Turgutlu ADSM bölgede önemli hizmetler veriyor. Bölgenin önemli bir ihtiyacını da gideriyor. Turgutlu ADSM'de 20 ünitemiz, 103 personelimiz ve yan dal uzmanlarımız var. Bayağı geniş bir kadroya da sahibiz. Manisa'da son dönemde özellikle implant tedavilerinde özel sektörde bu imkanı buluyorduk. ADSM başhekimlerimiz, başkanlığımız ve Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'nde son 2-3 aydır biz kamuda bu işi nasıl yapabiliriz diye toplantılar gerçekleştirdik. Sonuç olarak mevzuata da uygun bir şekilde Manisa'da birçok ADSM'mizde implant tedavileri yapabileceğimize de kanaat getirdik. Özellikle Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi başhekimimiz Güven Bey bu konuda gerçekten öncülük etti. Kendisini bir kez daha kutluyorum. Bu implantla ilgili işlemlere de yavaş yavaş burada başlayacağız. Ameliyathane ve implant merkezi olarak da bugün hizmete girecek ameliyathanemiz. Turgutlu'nun bu işe önderlik etmesi gerçekten bizim için de kıvanç verici. Tabii bu işte bizim için devlet ve vatandaş iş birliği gerçekten önemli. Turgutlu'da hayırseverlerimiz de çok. Birçok da işlere imza attılar. Hayırseverlerimiz Mehmet Şentürk'le, Abdülkadir Şahin Beyefendiler de katkıda bulundular. Ben hem kendilerine hem bu ameliyathane ve implant ünitesinin açılışında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza tekrar teşekkür ediyorum. Hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.

Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya bir konuşma gerçekleştirerek, merkezin Turgutlu adına hayırlar getirmesini temenni etti.
“Turgutlu Ağız Diş Sağlığı merkezimizin yeni ameliyathanesi sağ olsunlar hayırseverlerimiz sayesinde hizmete açılacak. Daha önce belirttiğim gibi ilçemizde pek çok hayırseverimiz, pek çok hayırlı işlere imza attılar. Gerçekten bu tarz topluma hitap eden özellikle hastalarımıza hitap eden ihtiyaç sahipleri insanlarımıza toplumun her kesimine hitap eden hayırlar hem hayırseverlerimizin isimlerinin yaşamasını sağlıyor, hem de sürekli bir hayırlı iş olarak bir iyilik kapısı olarak toplumumuza hizmet etmeye devam ediyor. Bu açıdan çok önemli ve anlamlı buluyorum. Gerçekten bu hayır işleri biraz da kısmet. Herkese de nasip olmuyor bu tarz güzel işler yapmak. İnsanların özellikle kendi sağlığında inşallah bütün bu düşüncede olan insanlarımıza bu kamusal işlerimize bir ucundan bir kenarından tutmak kısmet olur, nasip olur. Bu hayrın yapılmasında, bu hayırlı işin yapılmasında bu işleri takip eden hayırseverlerimizle ilgilenen değerli ağız diş sağlığı merkezi başhekimimiz Güven hocama, değerli personeline, sağlık personeline her zaman destek olan değerli il müdürümüze, yine her konuda vatandaşlarımızın ve kurumlarımızın yanında olan belediye başkanımıza, bütün ticaret odamıza ve ticaret borsamıza, bütün kurum, kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza hayırseverlerimize şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.

Programda Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca tarafından hayırseverler Mehmet Şentürk ve Abdülkadir Şahin’e katkılarından dolayı teşekkür edilerek plaket ve çiçek takdim edildi.

Programa: Turgutlu Kaymakamı Selami Kapankaya, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, Manisa İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Erol Karaca, İlçe Yazı İşleri Müdürü Osman Gençoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan Karaçalı, Turgutlu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Dt. Güven Tahtacı, Manisa Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Leyla Arıcı, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanı Latif Çakmak, Turgutlu Ticaret Borsası Başkanı Selçuk Temel, Hayırseverler Mehmet Şentürk ve Abdülkadir Şahin, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile sağlık personelleri katıldı.
 
-Haber:Burak Pehlivan